En Güncel Haberler

Kanser diye bir şey yok sadece B17 vitamini eksikliği var

Kanser diye bir şey yok sadece B17 vitamini eksikliği var
Bu haber 19 Şubat 2021 - 14:17 'de eklendi ve 565 views kez görüntülendi.

B17 Vitamini Nedir? Kansere Nasıl İyi Gelir?

Kanserin Ölümü ve B17 Vitamin Eksikliği… Peki hangi gıdalarda B17 bulunur? Okuyalım, şifa niyetine paylaşalım…

Günümüzde kanser hastalığına yakalanmış kişilerin sayısı artış göstermektedir. Ölüm riski oldukça yüksek olan kanserin hala tedavisi bulunamadı. Fakat B17 sayesinde bildiğimiz bütün tümörler yok oluyor!

B17 Vitamini Nedir? Kansere Nasıl İyi Gelir? Kanserin Ölümü ve B17 Vitamin Eksikliği… Peki hangi gıdalarda B17 bulunur? Okuyalım, şifa niyetine paylaşalım… Günümüzde kanser hastalığına yakalanmış kişilerin sayısı artış göstermektedir. Ölüm riski oldukça yüksek olan kanserin hala tedavisi bulunamadı. Fakat B17 sayesinde bildiğimiz bütün tümörler yok oluyor!

Bu sizi olumsuz olarak etkilemesin. B17 hakkında yapılan son araştırmalara göre kanseri iyileştirebilen ve tüm kötü huylu hücreleri durdurabilen vitamin olduğu belirlendi.

B17 vitamini, zararlı hücreleri yok etmek ile kalmayıp kanserin ilerlemesini de engelliyor.

Labaratuar çalışmalarına göre B17 vitamininin kanser hücrelerine karşı oldukça zehirli olduğu söylenmiştir.

Bir çok kanser hastası B17 vitamini alarak hastalığı yenmeye çalıştıkları için,ilaç üretim firmaları bu durumdan pek de memnun değil. Amigdalin olarak da bilinen B17, kansere iyi geldiğini bilen ilaç firmaları bu durumu paylaşmamaya çalışıyor.

B17 Vitaminine günümüzde rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız da ilaçlar ile işiniz kalmayacaktır.

Bir çok kanser hastası B17 vitamini alarak hastalığı yenmeye çalıştıkları için,ilaç üretim firmaları bu durumdan pek de memnun değil. Amigdalin olarak da bilinen B17, kansere iyi geldiğini bilen ilaç firmaları bu durumu paylaşmamaya çalışıyor. B17 Vitaminine günümüzde rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız da ilaçlar ile işiniz kalmayacaktır.

B17 VİTAMİNİ İÇEREN SEBZE VE MEYVELER

KAYISI ÇEKİRDEĞİ :

B17 Vitamini ana meyvesinde çok fazla değil de asıl olarak çekirdeğinde bulunmaktadır. Kayısıdan çıkan çekirdek ve narenciye sınıfında olmayan elma,şeftali,kiraz,erik ve kuru erik gibi meyvelerin kendisinde ve çekirdeklerindede bulunmaktadır.

B17 VİTAMİNİ İÇEREN SEBZE VE MEYVELER KAYISI ÇEKİRDEĞİ : B17 Vitamini ana meyvesinde çok fazla değil de asıl olarak çekirdeğinde bulunmaktadır. Kayısıdan çıkan çekirdek ve narenciye sınıfında olmayan elma,şeftali,kiraz,erik ve kuru erik gibi meyvelerin kendisinde ve çekirdeklerindede bulunmaktadır.

ÇİLEK, YABANMERSİNİ VE BÖĞÜRTEN GİBİ YEMİŞLERDE:

Bir çok yemiş içerisinde B17 Vitaminini bulundurmaktadır. Sağlık Birimi Merkezi’nin önerilerine göre 1 porsiyon böğürtlen,kuşüzümü,ahududu ya da mürver ağacı dutunda 500mg b17 vitamini olabileceğini söyledi.

YEŞİL FİLİZLER VE YAPRAKLAR:

Çoğu baklagil içeriklerinde B17 Vitamini vardır. Sağlık Birimi Merkezinin önerilerine göre Fasulye ve nohutta da ortalama 100 ile 500mg arası B17 vitamini vardır.

Sadece bunlar ile kalmayıp günümüzde en sık tüketilen mercimek,taze fasulye ve barbunya gibi diğer baklagiller grubunda olan besinlerde B17 tarafından oldukça zengindir.

En Çok B17 Vitamini İçeren 6 Gıda Grubu

1. Çekirdekler

Kayısı çekirdeği, B17 vitamini içeren gıdalar listesinin başında geliyor. Bu vitaminin diğer kaynakları arasında erik, armut, kiraz ve hatta elma çekirdeği yer alıyor. Ayrıca keten tohumu, kabak çekirdeği, darı tohumu ve kara buğday tohumu gibi B12 vitamini içeren gıdalarda da ortalama miktarda B17 vitamini bulunmaktadır. Keten tohumu, aynı zamanda Omega yağı içerdiği için vejetaryen balığı olarak anılmaktadır. Mikrobesin, diyet lifi, manganez ve B1 vitamini açısından da zengin bir gıdadır.

Modern araştırmalar, keten tohumunun diyabet, kanser ve kalp hastalıkları riskini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteren sonuçlar ortaya çıkartmaktadır.

2. Kuruyemişler

Fındık çeşitli besin maddeleri, mineraller ve proteinler açısından zengin bir gıdadır. Badem ve kaju da B17 vitamini içerir. Düzenli olarak badem yemek yüksek yoğunluklu lipoprotein seviyesini arttırırken, düşük yoğunluklu lipoprotein seviyesini düşürür. Badem, anı zamanda tekli doymamış yağlar ve genel sağlığa iyi gelen yağlar içeren bir gıdadır. Her 7 gram bademin LDL kolesterolü yüzde 15’e kadar düşürdüğü tespit edilmiştir. Kaju ise kan basıncını düşürmeye,kemiklerin daha güçlü olmasına ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca, kalp sağlığına iyi gelir ve kolon kanserine karşı koruma sağlar.

kemiklerin daha güçlü olmasına ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca, kalp sağlığına iyi gelir ve kolon kanserine karşı koruma sağlar.

3. Meyveler

Ahududu, çilek, kuş üzümü, kızılcık ve böğürtlen gibi meyveler, yüksek miktarda anti-kanserojen vitamin içerir. Bu meyveler, hücreleri hasardan korumaya yardımcı olan yüksek fotokimyasal seviyeleri nedeniyle özel meyveler olarak tanımlanır.

4. Bitki Filizleri

Yonca ve nohut başta olmak üzere, birçok yeşil sebzenin filizi B17 vitamini açısından oldukça zengindir. Yonca filizlerinin böbreklere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca, böbrek taşı gelişimini önlemeye yardımcı olduğu da belirtilmektedir.

5. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yonca, okaliptüs ve ıspanak yaprakları yüksek miktarda B17 vitamini içerir. Ispanak ateroskleroz (damar sertliği), osteoporoz (kemik erimesi) ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara karşı mücadeleye yardımcı antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Bu antioksidanlar arasında beta-karoten, manganez, E vitamini, C vitamini, çinko ve selenyum yer almaktadır.

6. Tahıllar

Bakla, kara fasulye, meksika fasulyesi, lima fasulyesi ve nohut gibi tahıl türleri yüksek miktarda B17 vitamini içerir. Kuru hallerinden yemek yapabilir veya filizlenmelerini sağlayarak taze olarak tüketebilirsiniz.

6. Tahıllar Bakla, kara fasulye, meksika fasulyesi, lima fasulyesi ve nohut gibi tahıl türleri yüksek miktarda B17 vitamini içerir. Kuru hallerinden yemek yapabilir veya filizlenmelerini sağlayarak taze olarak tüketebilirsiniz.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA