En Güncel Haberler

Saç derisinde kabuklanma neden olur?

Saç derisinde kabuklanma neden olur?
Bu haber 16 Aralık 2021 - 10:03 'de eklendi ve 1.285 views kez görüntülendi.

Saç derisinde kabuklanma neden olur?

Saç derimiz vücudumuzun en önemli bölgelerinden biridir. Saç derisinde oluşan kabuklanma bizi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak oldukça rahatsız eder. Saç dersindeki kabuklaşmanın nedenleri nelerdir? Saç derisinde kabuklanma için tedavi yöntemleri nelerdir? Saç derisinde kabuklanma ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde…

Saç derisinde kabuklanma neden olur? Saç derimiz vücudumuzun en önemli bölgelerinden biridir. Saç derisinde oluşan kabuklanma bizi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak oldukça rahatsız eder. Saç dersindeki kabuklaşmanın nedenleri nelerdir? Saç derisinde kabuklanma için tedavi yöntemleri nelerdir? Saç derisinde kabuklanma ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde…

Saç derisinde kabuklanma neden olur?

Saç derisinde kabuklanma gözle görülür bir beyazlık, kabuklaşma, kaşıntı ve yaralar sonucu oluşan genellikle psikolojik sebeplerden ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Saç derisinin kabuklaşarak aşırı kaşıntıya ve ardından da iltihaplanmaya sebep olması durumudur.

Saç derisinde kabuklanmanın net bir sebebi yoktur. Kişilerin kişisel bakımları, kişisel kaygıları, depresyon, stres gibi psikolojik veya fizyolojik sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir.

Saç derisinde kabuklanma ile egzama arasında ki fark nedir?

Bu iki rahatsızlıkta stres, kaygı ve kişisel bakımsızlık gibi sebepler nedeniyle ortaya çıkar. Egzama daha kalıcı bir hastalıktır fakat saç derisinde kabuklanma uzun süreli ve kalıcı bir rahatsızlık olmayabilir.

Saç derisinde kabuklanma ile egzama arasında ki fark nedir? Bu iki rahatsızlıkta stres, kaygı ve kişisel bakımsızlık gibi sebepler nedeniyle ortaya çıkar. Egzama daha kalıcı bir hastalıktır fakat saç derisinde kabuklanma uzun süreli ve kalıcı bir rahatsızlık olmayabilir.

Saç dipleniz mi acıyor?

Saç derisinde kabuklanma durumunda uzman tedavisi şart

Saç derisinde kabuklanma kirli, yağlı veya sivilceli saç derisinde ortaya çıkabilir. Saç derisinin kabuklanarak dökülme evresine geçmeden anında müdahale edilmelidir.

Saç derisinde kabuklanmanın en yaygın sebebi strestir. Stres sonucu oluşan kabuklanma anında uzman bir dermatologa danışılarak tedavi sürecine girilmelidir.

Saç derisinde kabuklanmanın en yaygın sebebi strestir. Stres sonucu oluşan kabuklanma anında uzman bir dermatologa danışılarak tedavi sürecine girilmelidir. Kuruyan saç derisi nasıl nemlendirilir? Saç gurusu Serkan Bozkurt cevaplıyor.

Kafa derisi sedefi

Sedef hastalığı vücudunuzun çeşitli kısımlarını etkileyebilecek, bir cilt rahatsızlığıdır. Saç derisinde kalın, gümüş gri renki kabuklanmaya neden olabilir.

Sedef hastalığı olan insanların yaklaşık yarısında kafa derisi sedefi de vardır.

Nasıl tedavi edilir?

Hafif vakalarda genellikle kafa derisini tedavi etmek ve kaşıntıyı hafifletmek için üretilmiş tıbbi şampuanlar kullanılır. Reçetesiz tıbbi şampuanlarda aranacak maddeler arasında salisilik asit ve katran bulunur.

Bu ürünler etkili olmazsa veya durumunuz kötüleşirse, doktora başvurun. Şiddetli vakalarda topikal veya enjekte edilebilen steroidler gerekebilir.

Doktorunuz, tedavi süreniz boyunca selenyum sülfit içeren bir ilaçlı şampuan kullanmanızı da tavsiye edebilir. Tedavi edilmeyen saçkıran aşağıdakilere neden olabilir: Aşırı iltihaplanma Yara Kalıcı olabilecek saç dökülmesi

Seboreik egzama

Seboreik egzama vakalarında saç derisi tahriş olur, kırmızı ve pullu olur. Kalın kabuklar kaşıntınlı ve çok rahatsız edici olabilir. Seboreik egzemanın iltihaplanması yüzünüze, boynunuza ve kulaklarınızın arkasına yayılmasına neden olabilir. Ciddi durumlarda, vücudunuzun geri kalanına da yayılabilir.

Durum bulaşıcı değildir ve nedeni bilinmemektedir.

Nasıl tedavi edilir?

Tıbbi şampuanlar egzamadeki pulları gevşetmeye yardımcı olabilir. Reçetesiz tıbbi şampuanlarda dikkat edilmesi gereken maddeler şunlardır:

  • Çinko pirition
  • Salisilik asit
  • Selenyum sülfit
  • Katran

Reçeteli topikal merhem de yardımcı olabilir.

Saçkıran

Saç derisinde kabuklanma ve yara oluşumuna neden olan bir başka saç derisi problemi de saçkırandır. Saçkıran cildinizi, saç köklerinizi ve saç derisini tutan bir mantar enfeksiyonudur. Belirtileri arasında kaşıntı ve pullu lekeler yer alır. Oldukça bulaşıcı olan saçkıranın çocuklarda görülmesi de muhtemeldir.

Nasıl tedavi edilir?

Kremler ve losyonlar saçkıran tedavisinde işe yaramaz. Bunun yerine, oral antifungal ilaçlar bir ila üç ay boyunca ağız yoluyla alınmalıdır.

Doktorunuz, tedavi süreniz boyunca selenyum sülfit içeren bir ilaçlı şampuan kullanmanızı da tavsiye edebilir.

Tedavi edilmeyen saçkıran aşağıdakilere neden olabilir:

  • Aşırı iltihaplanma
  • Yara
  • Kalıcı olabilecek saç dökülmesi

Doktorunuz, tedavi süreniz boyunca selenyum sülfit içeren bir ilaçlı şampuan kullanmanızı da tavsiye edebilir. Tedavi edilmeyen saçkıran aşağıdakilere neden olabilir: Aşırı iltihaplanma Yara Kalıcı olabilecek saç dökülmesi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA