Ceviz yaprağının en önemli faydası vücutta bulunan toksinleri atmasıdır. Ceviz yaprağı çayı düzenli olarak içilirse vücutta bulunan mikropları, bakterileri ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olacaktır. Bu durumda da özellikle bağırsaklarda bulunan kurtlar için ceviz yaprağı önerilmektedir.
Mayıs ayında çiçek veren ve haziran ortaları itibariyle toplanmaya başlanan ceviz ağacı yaprakları, selülit tedavisinden bağırsak kurtlarını dökmeye kadar birçok derde deva! Ceviz yaprağı cilde faydaları olan bir bitkidir ve bu amaçla kullanımı yaygındır. Farklı alanlarda şifalı olan ve ülkemizde sıklıkla kullanılan ceviz yaprağının öne çıkan faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
) Vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkilidir. Ceviz yaprağı çayı kürü uygulayarak vücudunuzda bulunan mikroplardan, bakterilerden ve toksinlerden kurtulabilirsiniz. Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde de kullanılır.
2) E ve C vitamini eksikliğini gidermede kullanabileceğiniz bir bitkidir.
3) Cilt güzelliği ve bakımı konusunda etkili olan ceviz yaprağı, vücudun karoten ve tanen ihtiyacını gidermede fayda sağlar.
4) Pek çok kanser türünün alternatif tedavisinde takviye ürün olarak kullanılır. Hızla yayılan kanser hücrelerinin bloke edilmesinde faydalı olduğu hakkında görüşler vardır.
Ceviz yaprağı ile hazırlanan merhem ve macunlar yara tedavisinde kullanılırsa başarılı sonuçlar verir.
6) Kadınların en büyük cilt sorunlarından olan çatlak ve selülit tedavisinde etkili olduğu bilinir.
7) Saç bakımı ve güzelliği için kullanılır. Saçı güçlendirir. Daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ceviz yaprağı saç dökülmesi sorunu için de faydalıdır.
8) Romatizmal hastalıkların tedavisinde yararlı olduğu söylenir.
9) Ceviz yaprağı suyu ile cilde kompres yapılırsa sivilce ve sivilce izleri tedavisinde fayda sağlar. Yaprakları püre haline getirip macun yaparsanız iyi bir cilt bakım maskesi elde etmiş olursunuz.
0) Ceviz yaprağı ağız sağlığı ve diş bakımı alanında da faydası olan bir bitkidir. Diş ve diş eti iltihabı tedavisinde takviye olarak kullanılabilir. Ağızda meydana gelen iltihapların giderilmesi için ceviz yaprağı çayından faydalanabilirsiniz. Hazırladığınız çayla günde bir defa gargara yaparak bakterilerin yok olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ceviz yaprağı diş beyazlatma için kullanılabilir dense de bu konuyla ilgili kesin veriler yoktur. Ama ağız ve diş sağlığı için gargara olarak kullanılması tavsiye edilir.
Ceviz yaprağını saçınızın rengini doğal uygulamalarla dengelemek için kullanabilirsiniz. Saçlarınızdaki beyazları kapatmak amaçlı kullanabileceğiniz gibi açık renkli saçlarınızı biraz daha koyulaştırmak için de tercih edebilirsiniz.
Saçınızın ihtiyacı olan E vitamini takviyesini ceviz yaprağı ile sağlamanız mümkündür. Taze yapraklarını kaynatarak elde edeceğiniz suyu, şampuanınızın içine katıp kullanırsanız saçlarınız parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanır. Ayrıca direkt ceviz yaprağı suyuyla haftada bir kez saçlarınızı yıkarsanız kısa sürede faydasını görürsünüz. Saçınızı uzatmak istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
Saçınızı doğal yoldan boyamak isterseniz hem ceviz yaprağı hem de ceviz kabuğu kullanmanız gerekir. Şu yolu izleyebilirsiniz:
Uygulanışı:
Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız ceviz yaprağı suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu suyla saçlarınızı yıkamaya devam ederseniz saçlarınızın uzadığını, daha canlı ve parlak bir yapıya kavuştuğunuzu görebilirsiniz.
Ceviz yapraklarını çay olarak demleyip tüketebilirsiniz. Aşırıya kaçmadığınız takdirde şifalı yönlerinden yararlanabilirsiniz. Ceviz yaprağı çayı faydaları çok olan bir içecektir. Her şeyden önce bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yarar. Kış aylarında soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için haftada birkaç gün ceviz yaprağı çayı içebilirsiniz. Bir aylık kür uyguladıktan sonra ara vermeniz gerekir.
Ayrıca bağırsak parazitlerinin yok olması için de oldukça faydalıdır. Gut hastalığının tedavisinde ve kan şekerinin düşürülmesinde ondan yardım alabilirsiniz. C vitamini eksikliği yaşayanlar için tam bir vitamin deposudur.
Ceviz yaprağı çayını kolayca hazırlayabilirsiniz:
Hazırlanışı:
Kullanım Tavsiyeleri: