En Güncel Haberler

Tam kapanma sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama

Tam kapanma sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama
Bu haber 27 Mart 2021 - 19:14 'de eklendi ve 297 views kez görüntülendi.

Tam kapanma iddiaları koronavirüs tedbirlerine uyulmaması nedeniyle artan vaka sayılarının ardından gündeme geldi. Koronavirüs risk haritasına göre uygulanan normalleşme ile beraber geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklama yaptı. Gazetecilerin sorduğu ‘Tam kapanma olacak mı?’ sorusuna Sağlık Bakanı Koca hangi kriterlerin esas alınması gerektiği ve illerde nasıl bir kısıtlama veya açılma yapılması gerektiğinin ele alındığını belirtti.

Tam kapanma iddiaları koronavirüs tedbirlerine uyulmaması nedeniyle artan vaka sayılarının ardından gündeme geldi. Koronavirüs risk haritasına göre uygulanan normalleşme ile beraber geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklama yaptı. Gazetecilerin sorduğu 'Tam kapanma olacak mı?' sorusuna Sağlık Bakanı Koca hangi kriterlerin esas alınması gerektiği ve illerde nasıl bir kısıtlama veya açılma yapılması gerektiğinin ele alındığını belirtti.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni tedbirler için yaptığı açıklamada vatandaşların sağlığının ön planda olduğunu vurgulamıştı. İşte, koronavirüste tam kapanma konusu ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Koronavirüste tam kapanma olacağının öne sürülmesi ile konu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili Sağlık Bakanı Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama gelmişti. Artan vaka sayılarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şartların zorlanacağını ancak vatandaşın sağlığının ön planda olduğunu vurgulamıştı. Bakan Koca ise tam kapanma iddiasına net yanıt vererek, “Tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz.” demişti.

Koronavirüste tam kapanma olacağının öne sürülmesi ile konu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili Sağlık Bakanı Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama gelmişti. Artan vaka sayılarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şartların zorlanacağını ancak vatandaşın sağlığının ön planda olduğunu vurgulamıştı. Bakan Koca ise tam kapanma iddiasına net yanıt vererek, "Tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz." demişti.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Geçtiğmiz haftalarda Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca açıklama yaptı. Koca şunları söyledi;

Bugün Bilim Kurulumuzun gündeminde daha çok bölgelerin, sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şekliyle, yani düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak ayrımının nasıl olması gerektiğini, hangi kriterlerin esas alınması gerektiği ve illerde nasıl bir kısıtlama veya açılma yapılması gerektiğini tartıştık. Tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YENİ TEDBİRLER İÇİN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

‘Tam kapanma’ ve ‘yeniden kapanma’ durumu mutasyon virüs sayısının artış göstermesinin ardından gündeme gelen başlıklardan oldu. İllere göre uygulanan normalleşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs gündemine dair açıklamalar yaptı.

Erdoğan, “Mutasyondan dolayı vaka sayılarında bir artış söz konusu. Bir normalleşme sürecine de gidildi. Özellikle İstanbul’da tekrar kapanma söz konusu olur mu? Bir de aşı temini konusunda tüm dünya ülkelerinde bir sıkıntı olduğu yönünde bilgiler var. Türkiye için durum nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Bütün bu konuları bizler daha çok Bilim Kuruluyla Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde götürüyoruz. Tabii bu mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri ister istemez bizleri de karar almada zorluyor. Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de son zamanda böyle bir sıkıntı var.

Fakat biz bütün şartları zorlamak suretiyle yine de mümkün olduğunca yani şu anda restoranlar, kafeler, kuaförler aklınıza ne gelirse bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca şu anda aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız. Ama netice almakta zorlanıyorsak ister istemez burada tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle devam ettireceğiz.”

Fakat biz bütün şartları zorlamak suretiyle yine de mümkün olduğunca yani şu anda restoranlar, kafeler, kuaförler aklınıza ne gelirse bu açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız, mümkün olduğunca şu anda aldığımız kararın arkasında durmaya çalışacağız. Ama netice almakta zorlanıyorsak ister istemez burada tabii ki vatandaşımızın sağlığını ön plana çıkarmak suretiyle devam ettireceğiz."

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, İzmir, Antalya, Ardahan, Artvin, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Bilecik, Bolu, Düzce, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Niğde, Yalova, Zonguldak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK İLLER

28 Mart Pazar günü akşam 21.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak iller:

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Kars.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK İLLER 28 Mart Pazar günü akşam 21.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak iller: ORTA RİSKLİ İLLER Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Kars.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Diyarbakır.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Diyarbakır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA