En Güncel Haberler

Sigarayı bırakan çalışanlarına yıllık 12 bin lira ikramiye, bir hafta ek izin

Sigarayı bırakan çalışanlarına yıllık 12 bin lira ikramiye, bir hafta ek izin
Bu haber 10 Şubat 2021 - 1:01 'de eklendi ve 325 views kez görüntülendi.

Motivasyon olması için ikramiye ve ek müsaade uygulamasını başlattıklarını söyleyen İnsan Kaynakları Müdürü İlknur Köksal, 185 çalışanın, 50’sinin taahhütname imzalayarak sigarayı bıraktığını, birinci ödeneklerin de ocak ayında maaşla yatırıldığını lisana getirdi.

4 yıl önce İstanbul merkezli kurulan ve esnek ambalaj dalında hizmet veren Krcpack, çalışanlarını sigarayı bırakmaya teşvik etmek için değişik bir uygulama hayata geçirdi.

Motivasyon olması için ikramiye ve ek müsaade uygulamasını başlattıklarını söyleyen İnsan Kaynakları Müdürü İlknur Köksal, 185 çalışanın, 50’sinin taahhütname imzalayarak sigarayı bıraktığını, birinci ödeneklerin de ocak ayında maaşla yatırıldığını lisana getirdi. 4 yıl önce İstanbul merkezli kurulan ve esnek ambalaj dalında hizmet veren Krcpack, çalışanlarını sigarayı bırakmaya teşvik etmek için değişik bir uygulama hayata geçirdi.

Birçok ülkeye ihracat yapan ve bünyesinde 185 çalışan bulunduran şirket, sigarayı bırakan çalışanlarına yıllık 12 bin lira ikramiye ve bir hafta ek müsaade uygulamasını hayata geçirdi. Birinci etapta taahhütname imzalayarak, sigarayı bırakanların sayısı 50’ye ulaştı. Uygulamadan, hiç sigara içmeyen çalışanlar da faydalanıyor.

Mevzuya ait bilgi veren şirketin İnsan Kaynakları Müdürü İlknur Köksal, ‘Kaliteli iş ve kaliteli yaşam’ vizyonuyla hareket ettiklerini söylemekanek, “Gıda kesimine hizmet verdiğimiz için pandemiden olumsuz etkilenmedik. Hatta çalışan işçi sayımız geçen yıl marttan bugüne yüzde 50 arttı. Yeşilaycı bir şirketiz. Çalışanlarımızın sıhhatini da düşünüyoruz. İdare konseyi toplantımızı yaparken bireyler sigarayı bıraksın diye bir uygulama başlatmak istedik. Tıpkı vakitte ek gelir sağlamalarını da hedefledik. Motivasyonla daha süratli bırakacaklarını düşündük. Yıllık 12 bin lira ek gelir bunun yanında 1 hafta da ek müsaade kullanma hakkı veriyoruz. Böylelikle hem sigaraya harcadıkları para ceplerinde kalıyor hem sıhhatlerini koruyorlar hem de ek gelir sağlıyorlar” diye konuştu.

Mevzuya ait bilgi veren şirketin İnsan Kaynakları Müdürü İlknur Köksal, ‘Kaliteli iş ve kaliteli yaşam’ vizyonuyla hareket ettiklerini söylemekanek, “Gıda kesimine hizmet verdiğimiz için pandemiden olumsuz etkilenmedik. Hatta çalışan işçi sayımız geçen yıl marttan bugüne yüzde 50 arttı. Yeşilaycı bir şirketiz. Çalışanlarımızın sıhhatini da düşünüyoruz. İdare konseyi toplantımızı yaparken bireyler sigarayı bıraksın diye bir uygulama başlatmak istedik. Tıpkı vakitte ek gelir sağlamalarını da hedefledik. Motivasyonla daha süratli bırakacaklarını düşündük. Yıllık 12 bin lira ek gelir bunun yanında 1 hafta da ek müsaade kullanma hakkı veriyoruz. Böylelikle hem sigaraya harcadıkları para ceplerinde kalıyor hem sıhhatlerini koruyorlar hem de ek gelir sağlıyorlar” diye konuştu.

2021 OCAK AYINDA BİRİNCİ ÖDENEK MAAŞLA YATTI

Samsun’a yeni bir tesis kurduklarını, İzmir ve ABD’de ise satış ofislerinin bulunduğunu anlatan Köksal, “Çalışanlar uygulamayı duyunca şaşırdı ‘gerçekten bu türlü bir şey olacak mı?’ diye sordular. Birinci başta 185 çalışanımızdan 50’si sigarayı bırakacağını söylemekanek bize başvurdu, taahhütname imzaladı. Uygulamaya 2020’in sonlarında kasım-aralık üzere başladık. 2021 ocak ayında da ödeneği vermeye başladık. Yüksek ihtimalle 185 kişi de bu uygulamadan faydalanacak. Şirkette faaliyetlerine devam ettiği sürece uygulama geçerli olacak” sözlerini kullandı.

İŞE YENİ BAŞLAYANLAR DA FAYDALANIYOR

Köksal, “Aramıza yeni katılan arkadaşlar da uygulamadan faydalanabilecek. Maaş aldığınız sürece ek gelir de alacaksınız. Ocak ayında bin lirayı yatırınca uygulamaya katılmayanlar, ‘ben de katılmak istiyorum, hala bırakabiliyor muyuz?’ üzere sorularla bize geldi. Çalışanlarımız kendilerini ne vakit hazır hissederse, bırakmak isterse şirket olarak gerilerindeyiz. Uygulamaya istedikleri vakit dahil olabiliyorlar” dedi.

İŞE YENİ BAŞLAYANLAR DA FAYDALANIYOR Köksal, “Aramıza yeni katılan arkadaşlar da uygulamadan faydalanabilecek. Maaş aldığınız sürece ek gelir de alacaksınız. Ocak ayında bin lirayı yatırınca uygulamaya katılmayanlar, ‘ben de katılmak istiyorum, hala bırakabiliyor muyuz?’ üzere sorularla bize geldi. Çalışanlarımız kendilerini ne vakit hazır hissederse, bırakmak isterse şirket olarak gerilerindeyiz. Uygulamaya istedikleri vakit dahil olabiliyorlar” dedi.

İnsanların inanmakta zahmet çektiğini belirten Köksal, “Gerçekten ödeneği verip vermediğimiz soruyorlar, iş görüşmesi yaparken de uygulama hakkında bilgi veriyoruz. Memnun oluyorlar, daha evvel bu türlü bir uygulamayı duymadıklarını söylüyorlar. 2 haftalık yıllık müsaadeleri var, bir haftasını yıl içerisinde harcıyorlar. Yazın yalnızca 1 haftaları kalıyor, buna ek 1 hafta da biz verince tatil planlarını ona nazaran yapıyorlar, bu da çalışanlara artı motivasyon oluyor” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZIN SIHHATİ, ŞİRKET BÜTÇESİNDEN DAHA DEĞERLİ

İlknur Köksal, “Şirketimizin bütçesine negatif bir yansıması olmadı, onların sıhhati daha değerli. Motive epey daha verimli çalışıyorlar. Taahhütname imzalamaları bizim için kâfi, şirket içerisinde belirli denetim alan, sistemleri var. Onun dışında çalışanımızın kelamına güveniyoruz. Bırakıp tekrar başlayanlar, bir sonraki sene uygulamadan faydalanamıyor” sözlerini kullandı.

BİN LİRAYLA NELER YAPILIR?

Aylık bin liranın kıymetli bir ölçü olduğuna dikkat çeken Köksal, “Personelimiz Esenyurt ve etrafında oturuyor. Aylık ek bin lirayla kiralarını karşılayabilir, faturalarını ödeyebilirler. Araçları varsa akaryakıt gereksinimlerini, çocukları olan masraflarını karşılar. Bu geliri kaybetmemek için sigaraya uzaktan bakıyorlar” dedi.

MESKENİN: 15 YILDIR KULLANIYORDUM 1 HAFTA EVVEL BIRAKTIM

Şirkette 1 yıldır satın alma uzmanı olarak çalışan Cantekin Meskenin ise 15 yıldır sigara içicisiydi. Uygulamayla sigarayı bırakan Meskenin, “Çok destekleyici bir uygulama, her şirket bu türlü bir şey yapmıyor. Ben de bırakalı 1 hafta oldu. Şu anda uygun hissediyorum ancak ortada canım çekiyor. Atıştırmalıklarla geçiştiriyorum biraz da kilo aldım. Aylık sigara masrafım 600 lira civarındaydı, 1600 lira kardayım. Bin lirayla yatırım yapmayı düşünüyorum, arkadaşlarıma anlatınca inanmıyorlar” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA