En Güncel Haberler

Samuray kılıcıyla genç mimarı öldüren Göktuğ Boz’un evinden çıkanlar kan dondurdu

Samuray kılıcıyla genç mimarı öldüren Göktuğ Boz’un evinden çıkanlar kan dondurdu
Bu haber 17 Kasım 2021 - 15:12 'de eklendi ve 266 views kez görüntülendi.

İstanbul’a eğitim için gelen Mimar Başak Cengiz, geçtiğimiz salı günü yolda yürürken Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Tutuklanan Can Göktuğ Boz’un (27) evinin oturma odasının duvarlarındaki yazılar ve masada bulunan oyun aletlerinin yanı sıra dairenin çeşitli yerlerindeki bıçak ve kılıçların da fotoğrafları ortaya çıktı.

İstanbul Ataşehir'de hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla canice öldüren katil zanlısı Can Göktuğ Boz'un ne kadar caza alacağı psikolojik durumuyla ilgili yazılacak rapora bağlı olacak. Buna göre Boz için 3 ihtimal var.

Ataşehir’de geçtiğimiz 9 Kasım günü Can Göktuğ Boz isimli şahıs, Ankara’dan gelen hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz i samuray kılıcıyla saldırarak öldürmüştü. Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda katil zanlısının evinin duvarlarında ilginç yazılar tespit edilirken, komşuları ise şahısın gece gündüz bağırdığını ve çocukları da kılıçla “Sizi öldüreceğim” diye tehdit ettiğini belirtti.

Ataşehir'de geçtiğimiz 9 Kasım günü Can Göktuğ Boz isimli şahıs, Ankara'dan gelen hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz i samuray kılıcıyla saldırarak öldürmüştü. Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda katil zanlısının evinin duvarlarında ilginç yazılar tespit edilirken, komşuları ise şahısın gece gündüz bağırdığını ve çocukları da kılıçla "Sizi öldüreceğim" diye tehdit ettiğini belirtti.

Katil zanlısı Can Göktuğ Boz ise ifadesinde evden birini öldürmek için dışarı çıktığını anlatırken, annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu, “14 yaşından beri psikolojik tedavi görüyor. 2 senedir de tedaviyi reddediyor. Akıl sağlığının yerinde olmadığını gözlemledim. Gözlem altına alınıp, tedavi olmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Zanlı olayın ardından ‘Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ ve aynı zamanda da ‘Silahla tehdit’ suçlamalarıyla tutuklandı.

Katil zanlısı Can Göktuğ Boz ise ifadesinde evden birini öldürmek için dışarı çıktığını anlatırken, annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu, "14 yaşından beri psikolojik tedavi görüyor. 2 senedir de tedaviyi reddediyor. Akıl sağlığının yerinde olmadığını gözlemledim. Gözlem altına alınıp, tedavi olmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Zanlı olayın ardından 'Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ve aynı zamanda da 'Silahla tehdit' suçlamalarıyla tutuklandı.

A haber muhabiri Melis Coşan İslamoğlu’nun haberine göre katil zanlısı Can Göktuğ Boz için 3 ihtimal var.

Annesinin psikolojik tedaviyi reddettiğini söylediği Boz’un durumu incelenecek. Zanlının gerçekten psikolojik sorunlarını olup olmadığı kontrol edilecek. Zanlı bir klinikte gözlemlenecek. Zanlının davranışları ve uyku düzenleri 3 hafta boyunca doktorlar tarafından kontrol edilecek ve bir rapor yazılacak.

Annesinin psikolojik tedaviyi reddettiğini söylediği Boz'un durumu incelenecek. Zanlının gerçekten psikolojik sorunlarını olup olmadığı kontrol edilecek. Zanlı bir klinikte gözlemlenecek. Zanlının davranışları ve uyku düzenleri 3 hafta boyunca doktorlar tarafından kontrol edilecek ve bir rapor yazılacak.

Üç farklı ibare kullanılabilir; Bunlardan bir tanesi ‘Cezai sorumluluğu tam’ ifadesi. Eğer raporda kullanılırsa kişi aldığı cezayı aynı şekilde alacak.

Diğer bir ifade ise ‘Ceza sorumluluğu azaltılmış’ denilebilir. Yani bir kişinin evet psikolojik sorunları var ama ileri seviyede değil aldığı cezanın 6’da 1’i alabilecek.

Eğer ifadede ‘Ağır derecede akıl sağlığı hastalığı var’ denilirse de ‘kişinin ceza sorumluluğu yoktur’ ifadesi kullanılacak.

Eğer ifadede 'Ağır derecede akıl sağlığı hastalığı var' denilirse de 'kişinin ceza sorumluluğu yoktur' ifadesi kullanılacak.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA