En Güncel Haberler

Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir? Regaip kandili gecesi kılınacak namaz. En güzel Kandil mesajları

Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir? Regaip kandili gecesi kılınacak namaz. En güzel Kandil mesajları
Bu haber 18 Şubat 2021 - 10:24 'de eklendi ve 426 views kez görüntülendi.

Mübarek üç ayların birinci kandili olan Regaip kandili, w ayının birinci Cuma günü idrak edilmektedir. Gündüzden oruç tutularak başlanan Regaip kandili ibadetleri gecesinde beyhude namazlar ve zikirlerle devam edilmektedir. İsteme ve talep etme manalarına gelen Regaip, günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için ibadetle geçirilmesi çok faziletlidir. Allah’ın merhametinin yeryüzünde kullarının üzerinde olduğu bu iyi gecenin dualarla geçirilmesi, isteklerin kabul edilmesi ve Allah’ın merhametine erişebilmek ismine çok değerlidir.

Mübarek üç ayların birinci kandili olan Regaip kandili, w ayının birinci Cuma günü idrak edilmektedir. Gündüzden oruç tutularak başlanan Regaip kandili ibadetleri gecesinde beyhude namazlar ve zikirlerle devam edilmektedir. İsteme ve talep etme manalarına gelen Regaip, günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için ibadetle geçirilmesi çok faziletlidir. Allah’ın merhametinin yeryüzünde kullarının üzerinde olduğu bu iyi gecenin dualarla geçirilmesi, isteklerin kabul edilmesi ve Allah’ın merhametine erişebilmek ismine çok değerlidir.

REGAİP KANDİLİ FAZİLETLERİ NELERDİR?

İslam alemi için en değerli gecelerden olan Regaip Kandili üç ayların birinci cuma gecesi gerçekleşmektedir. Bu gecenin en kıymetli fazileti, Allah’ın kullarının dualarını geri çevirmeyerek güzeliyle kabul etmesidir. Allah’ın isteğini kazanmak, isteklerin gerçekleşmesi ve tövbelerin kabul edilmesi için ibadetlere daha hassas davranılması İslam alimleri tarafından tavsiye edilir. Recep ayı, fazilet ve iyilik ayı olarak kabul edildiğinden ibadetler

REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ NELERDİR?

1- Oruç Tutmak:

Recep ayının birtakım günlerinde oruç tutmak çok faziletliyken Regaip Kandilini oruçla geçirmek çok daha değerlidir. Nefsin terbiyesi ve günahlardan uzak durabilmek ismine Regaip kandilinde yapılan en faziletli ibadetlerdendir.

2- Namaz Kılmak:

Farz ve kaza namazlarının akabinde Regaip kandilinde kılınması çok sevap olan 12 rekatlık beyhude namaz bulunmaktadır. Akşam namazının kılınmasının akabinde 12 rekatlık namaza başlanır. Her rekatta Fatiha, Kadir ve İhlas Müddetleri okunur ve her 2 rekatta bir selam verilerek 12 rekat namaz tamamlanır. Namazın tamamı kılındıktan sonra ise

70 kez ‘Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.’

70 kez secdeye kapanıp ‘Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh’

Secdeden kalktıktan sonra 70 kere ‘Rabbigfir verham vetecevez amme teğlemü inneke entel eazzul ekram.’

Tekrar secdeye kapanıp ‘Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh’ duaları edilir.

Tekrar secdeye kapanıp ‘Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh’ duaları edilir.

3- Kuran-ı Kerim Okumak:

Bu mübarek gecenin Kuran-ı Kerim okuyarak kıymetlendirilmesi Allah katında çok sevap olup, kişinin günahlarının affedilmesi ve dileklerinin yerine getirilmesi için Allah dostları tarafından tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Regaip Kandilinde Kuran-ı Kerim okunmasıyla ilgili ‘Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; aksine elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir’ hadi-i şerifini buyurmaktadır.

3- Kuran-ı Kerim Okumak: Bu mübarek gecenin Kuran-ı Kerim okuyarak kıymetlendirilmesi Allah katında çok sevap olup, kişinin günahlarının affedilmesi ve dileklerinin yerine getirilmesi için Allah dostları tarafından tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Regaip Kandilinde Kuran-ı Kerim okunmasıyla ilgili ‘Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; aksine elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir’ hadi-i şerifini buyurmaktadır.

4- Salavat Getirmek:

Namaz kılmak ve Kuran-ı Kerim okumak dışında Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i anmak en değerli ibadetlerden biridir. Regaip kandilinde çekilecek salavatlar şöyledir:

 Aleyhissalatu vesselam

Manası: Allahın salatu selamı onun üzerine olsun.

– Sallallahu aleyhi ve sellem

Manası: Allahu Teala, Ona salatu selam etsin.

– Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed

Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.

– Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.

– Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)

 Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhul’muk’adel’mukarrabe indeke yevmel’kıyameti.

Manası: Ey Allah’ım! Hz. Muhammed’e Salatu selam et, ve onu kıyamet gününde sana yakın bir yere(makam-ı Mahmut’a) indir.

Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle. – Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.) – Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhul’muk’adel’mukarrabe indeke yevmel’kıyameti. Manası: Ey Allah’ım! Hz. Muhammed’e Salatu selam et, ve onu kıyamet gününde sana yakın bir yere(makam-ı Mahmut’a) indir.

5- Tövbe İstiğfar:

Geçmişte isteyerek ye da bilmeden girilen günahların affedilmesi için Allah’ın tövbe kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecelerde kalpten tövbe ederek Allah’ın isteğine ve merhametine nail olmaya çalışılır. Regaip Kandilinde edilmesi çok sevap olan tövbe istiğfar duası:

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente.

Manası: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den diğer ibadete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim kelamımda ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nimetleri aziz huzurunda minnetle anar, günahımı itirâf ederim. Beni affet, kuşku yok ki günahları Sen’den diğer affedecek yoktur.

5- Tövbe İstiğfar: Geçmişte isteyerek ye da bilmeden girilen günahların affedilmesi için Allah’ın tövbe kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecelerde kalpten tövbe ederek Allah’ın isteğine ve merhametine nail olmaya çalışılır. Regaip Kandilinde edilmesi çok sevap olan tövbe istiğfar duası: Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente. Manası: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den diğer ibadete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim kelamımda ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nimetleri aziz huzurunda minnetle anar, günahımı itirâf ederim. Beni affet, kuşku yok ki günahları Sen’den diğer affedecek yoktur.

Regaip Kandili için en güzel mesajları sizler için derledik. Regaip Kandili’nde hangi ibadetler yapılır? Hangi dualar okunur? İşte en güzel kandil mesajları ve Regaip Kandili ile ilgili merak edilenler…

EN GÜZEL REGAİP KANDİLİ MESAJLARI

* Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

* Agactan dökülen her Yaprak duacınız Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Regaib Kandiliniz mübarek olsun.

Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer.

• Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. İyi Kandiller

• Mübarek aylara selam olsun.. Selam olsun ey Regaip..

• Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez kabul olunur: Recep’in gecesi, Şaban’ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı geceleri.” HADİS

• Affımıza vesile olması dileklerimle Regaib kandilinizi tebrik ederim.

• Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Regaib Kandiliniz mübarek olsun.

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Regaib kandiliniz mübarek olsun.

• Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller.

• Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Regaib Kandiliniz mübarek olsun!

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Regaib Kandiliniz kutlu olsun..

• Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Regaib kandilinizi kutlarım.

• Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA