En Güncel Haberler

Normalleşme sürecinin ilk adımı bugün atılıyor

Normalleşme sürecinin ilk adımı bugün atılıyor
Bu haber 01 Mart 2021 - 7:42 'de eklendi ve 324 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıdan normalleşme adımlarına yönelik kararlar alınması bekleniyor. Yüksek riskli illerde ise pandemi kısıtlamalarının devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıdan normalleşme adımlarına yönelik kararlar alınması bekleniyor. Yüksek riskli illerde ise pandemi kısıtlamalarının devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1 Mart itibarıyla kademeli normalleşeceğiz” dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da, “Sektör heyecanlı bir bekleyişte. Ticari hayat yeniden canlanmalı” açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Bilim Kurulu çalışmalarının müzakeresini kabinede yapacağız. Sunumdan sonra nasıl tedbirler alabiliriz, lokantalar ve kafeteryalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız,bunları otellere varıncaya kadar ele alacağız” demişti.

bunları otellere varıncaya kadar ele alacağız'' demişti.

TURİZME YÖNELİK GELİŞMELER

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Normalleşme adımlarına yönelik kararlar alınması bekleniyor. Bazı illerde kafe ve restoranların HES kodu- müşteri sınırı ve saatlik oturma düzeni ile açılması bekleniyor. Turizm mevsimi de yaklaşırken, turizm tesisleri ve turistik bölge esnafına yönelik adımlar da gündeme gelecek.

Öte yandan normalleşme adımları, Mavi- Sarı- Turuncu ve Kırmızı iller olarak değerlendirilecek. Kırmızı ile turuncuda yer alan illerde kısıtlamalar devam edecek. Renkler şu bilgileri içeriyor: Mavi Düşük Risk: Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller, Sarı Orta Risk: Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller, Turuncu Yüksek Risk: Yüz binde 36-100 arası vaka olan iller. Kırmızı Çok yüksek Risk: Yüz binde 100’ün üstünde vaka olan iller.

Öte yandan normalleşme adımları, Mavi- Sarı- Turuncu ve Kırmızı iller olarak değerlendirilecek. Kırmızı ile turuncuda yer alan illerde kısıtlamalar devam edecek. Renkler şu bilgileri içeriyor: Mavi Düşük Risk: Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller, Sarı Orta Risk: Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller, Turuncu Yüksek Risk: Yüz binde 36-100 arası vaka olan iller. Kırmızı Çok yüksek Risk: Yüz binde 100'ün üstünde vaka olan iller.

Pazartesi gününden itibaren kademeli normalleşmeye geçecek olan Türkiye’de iller kırmızı, turuncu, sarı ve mavi liste olmak üzere dört gruba ayrıldı. Buna göre kırmızı ve turuncuda yer alan illerde kısıtlamaya devam edilecek. Sarı listedeki illere kısmi kısıtlama olurken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak. Gelen son dakika haberine göre; listelerin hastanelere gönderildiği öne sürüldü. Son karar, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabine Toplantısında verilecek…

Sarı listedeki illere kısmi kısıtlama olurken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak. Her hafta değişecek olan listelerde vaka sayısını düşürmeyi başaran iller sarı listeye girerek kısıtlı normalleşme ya da mavi listeye girip kontrollü normalleşmeye ulaşacak.

KARADENİZ’DEN 4 İL KIRMIZI LİSTEDE

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gönderilen ‘Nüfusa Göre Vaka Sayıları (15-21 Şubat’ başlıklı listede 12 il kırmızı listede yer aldığı iddia edildi. Yüksek riskli ve vaka sayısının nüfusa göre yoğun olduğu bu illerin ilk üçünde ise Karadeniz illeri bulunuyor.

İSTANBUL’DA KISITLAMAYA DEVAM EDİLMESİ PLANLANIYOR

Listenin ikinci kısmında yer alan turuncu grupta ise 39 il yer alıyor. Listenin en geniş yerini kapsayan bu grupta da kısıtlamaların devam etmesi planlanıyor.

Listede yer alan iller ise şöyle sıralanıyor: Burdur, Kocaeli, Balıkesir, Amasya, Ardahan, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Antalya, Bolu, Artvin, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Kayseri, Kırklareli, İstanbul, Kütahya, Niğde, Zonguldak, Erzurum, Nevşehir, Muğla, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Bilecik, Hatay, Malatya, Elazığ, Çanakkale, Adana, İzmir, Çorumi Bursa, Sivas, Aydın, Yozgat, Manisa

ANKARA KISMİ KISITLANACAK

Listenin üçüncü grubunda bulunan sarı listede 25 il var. Bu illerde kısmi kısıtlama uygulanacak.

ANKARA KISMİ KISITLANACAK Listenin üçüncü grubunda bulunan sarı listede 25 il var. Bu illerde kısmi kısıtlama uygulanacak.

Bu illerin listesi ise şöyle: Eskişehir, Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzincan, Afyon, Denizli, Bartın, Kırşehir, Tunceli, Isparta, Çankırı, Bayburt, Kastamonu, Siirt, Şanlıurfa, Ağrı, Kars, Bingöl, Diyarbakır, Uşak, Karabük, Bitlis, Van ve Mardin.

MAVİ GRUPTA 5 İL VAR

Mavi listeye girmeyi başaran iller ise kontrollü normalleşecek. Bu listeye girmeyi başaran ise 5 il bulunuyor.

Mavi listedeki iller: Iğdır, Batman, Muş, Şırnak ve Hakkari.

Mavi listedeki iller: Iğdır, Batman, Muş, Şırnak ve Hakkari.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA