En Güncel Haberler

METEOTOLOJİ’DEN 9 İLİMİZE SARI 58 İLİMİZEDE TURUNCU UYARI

METEOTOLOJİ’DEN 9 İLİMİZE SARI 58 İLİMİZEDE TURUNCU UYARI
Bu haber 30 Kasım 2021 - 0:21 'de eklendi ve 362 views kez görüntülendi.

İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok bölgesinde hayatı adeta felç eden ve can kaybına da neden olan fırtınaların yarın da süreceği açıklandı. Meteoroloji tarafından 9 il için sarı, 58 il için ise turuncu uyarı yapıldı. Vatandaşlardan çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun pek çok bölgesinde hayatı felç eden fırtınaların ardından yarın için de uyarılarını sıraladı. 30 Kasım Salı günü için 9 il için sarı, 58 il için ise turuncu uyarı verildi. Vatandaşlardan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İş hayatında sürekli insiyatif alanlar bunu aptal oldukları için değil sorumluluğun ne demek olduğunu bildiklerinden yaparlar. tartışma sonrasında ilk özür dileyen kişi bunu suçlu olduğu için değil etrafındakilere değer verdiği için yapar. size sürekli mesaj atan birisi, yapacak başka bir şeyi olmadığından değil, size önem verdiğinden bunu yapar. bir gün hepimiz sevdiklerimizden bir şekilde ayrılacağız. sohbetlerimizi ve beraber kurduğumuz hayalleri özleyeceğiz. bir gün çocuklarımız eskilerden bir fotoğraf görecek ve “bunlar kim?” diye soracaklar. içimiz kan ağlayarak “bunlar, hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim insanlar.” diye cevap vereceğiz. büyük ibret veren bu önemli ve duygu yüklü hikayeyi arkadaşlarınız ve aileniz ile paylaşmayı ihmal etmeyin.

RÜZGARIN HIZI 130 KM’Yİ BULDU

Meteoroloji’den yapılan uyarı şu şekilde:

“Kuvvetli fırtına uyarılarımızın ardından bugün (29.11.2021 Pazartesi) saat 16:00 itibariyle İstanbul Beylikdüzü’nde 130 km/sa, Amavutköy’de 125 km/sa, Çatalca Radar Sahasında 121 km/sa, Düzce Yığılca ve İzmir Narlıdere’de 111 km/sa, İstanbul Silivri, İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı ve Düzce Gümüşova’da 108 km/sa, İzmir Çatalkaya Radar Sahasında 107 km/sa, Balıkesir BigadiçlGediktepe’de 102 km/sa, Tekirdağ Marmaraereğlisi ve İstanbul Kilyos’da 101km/sa, Izmir Urla, İstanbul Çatalca ve Tekirdağ Muratlı’da 100 km/sa, İzmir Karaburun’da 99 km/sa, Konak’ta 97 km/sa en yüksek rüzgar hızları kaydedilmiştir.

Pazartesi ve salı akşamı kar bekleniyor. Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. Meteoroloji dün yayınladığı hava durumu haritasında kar beklendiğini duyurmuştu. Hava çok hızlı bir şekilde soğuyacak. Peki yaklaşık 10 derecelik değişim ne zaman olacak? Hangi iller etkilenecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün de Türkiye'de yağış yok. Geceleri gökyüzü açık olduğundan geceleri soğuk gündüz güneşlenmeden dolayı sıcak. Bu bize pastırma sıcaklarını andırıyor. Ama gece ve sabahları iç bölgeler ve Marmara'da sis var.

YARIN DA ETKİLİ OLACAK

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın (30.11.2021 Salı) da Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa üzeri hızda esmesi beklenmektedir.”

Parçalı bulutlu GAZİANTEP °C, 24°C Parçalı bulutlu MARDİN °C, 22°C Parçalı bulutlu ŞANLIURFA °C, 27°C Parçalı bulutlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA