En Güncel Haberler

Meteoroloji uyardı! Aşırı sıcaklar geliyor

Meteoroloji uyardı! Aşırı sıcaklar geliyor
Bu haber 12 Temmuz 2021 - 22:35 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

Yurt genelinde bu yazın en sıcak günleri başlayacak. Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu raporuna göre, sıcaklık hafta sonu tüm yurtta mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıya göre; sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Meteroloji, artması beklenen sıcaklara karşı uyarı da bulundu.

Yapılan değerlendirme, önümüzdeki bir haftalık süreçte ülke genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıya göre; sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Meteroloji, artması beklenen sıcaklara karşı uyarı da bulundu. Yapılan değerlendirme, önümüzdeki bir haftalık süreçte ülke genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtildi.

Sıcaklıkların, hafta sonuna kadar batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI DA VAR

Bununla birlikte; önümüzdeki beş gün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de hafta sonuna kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması da istendi.

Sıcaklıkların, hafta sonuna kadar batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI DA VAR Bununla birlikte; önümüzdeki beş gün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz'de hafta sonuna kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması da istendi.

Kavurucu sıcaklar geliyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki günler için aşırı sıcak hava uyarısında bulundu: “Gündüz 11.00-16.00 saatleri arasında mecbur değilseniz dışarı çıkmayın” ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdumuzun büyük bölümünde aşırı sıcak hava dalgası etkili olacak.

Türkiye genelinde özellikle önümüzdeki 5 güne dikkat çeken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugünden itibaren sıcaklılar 2-3 derece daha çıkacak. Mevsim ortalamalarının 3-4 derece daha üstünde sıcaklıklar seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin hemen hemen tüm kısmında sıcaklıklar 35 derecenin üstünde olması bekleniyor” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdumuzun büyük bölümünde aşırı sıcak hava dalgası etkili olacak. Türkiye genelinde özellikle önümüzdeki 5 güne dikkat çeken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugünden itibaren sıcaklılar 2-3 derece daha çıkacak. Mevsim ortalamalarının 3-4 derece daha üstünde sıcaklıklar seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin hemen hemen tüm kısmında sıcaklıklar 35 derecenin üstünde olması bekleniyor" dedi.

Sıcaklıklar tüm yurdu etkisi altına alırken Meteorolojiden İstanbul ve Orta Karadeniz için sıcak hava uyarısı geldi. Orta Karadeniz’de Temmuz ayında artan hava sıcaklarının, 17 Temmuz günü tavan yaparak 40 derecelere kadar ulaşması beklenirken, İstanbullular için yapılan uyarıda, hafta sonu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üstünde seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre; yurdumuzda sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Buna göre Orta Karadeniz de ve İstanvul’da hafta sonundan itibaren sıcaklıklar 40 derecelere ulaşabilir.

ORTA KARADENİZ’İN İÇ KESİMLERİ 40 DERECEĞİ GÖRECEK

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkabileceği vurgulandı.

Meteoroloji uyardı! Termometreler 40 dereceyi görecek

İstanbul için de sıcaklık uyarısı geldi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden ise önümüzdeki bir haftalık süreçte bölge genelinde sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtildi.Hafta sonuna kadar sıcaklığın batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağı aktarılan açıklamada, hafta sonu ise 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Gereken önlemler alınmalı”

Açıklamada yüksek sıcaklıklarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların, vatandaşlar ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilerek, gereken önlemlerin alınması istendi.

Gereken önlemler alınmalı" Açıklamada yüksek sıcaklıklarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların, vatandaşlar ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilerek, gereken önlemlerin alınması istendi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA