En Güncel Haberler

İŞKUR açıkladı: Kamuya ve özel sektöre toplam 62 bin 790 personel alınacak!

İŞKUR açıkladı: Kamuya ve özel sektöre toplam 62 bin 790 personel alınacak!
Bu haber 02 Şubat 2022 - 17:15 'de eklendi ve 317 views kez görüntülendi.

İş arama platformu İŞKUR’dan yeni yılın ilk geniş çapta alım duyurusu yapıldı. İŞKUR, kamuya ve özel sektöre yönelik yapılacak alımlarla 62 bin 790 kişiye iş kapısı aralanacağını açıkladı. Özel sektöre yönelik yapılacak alımlarda kurumların şartları farklılık gösterirken, kamuya yönelik yapılacak alımların bir kısmında KPSS şartı aranacak. KPSS puanı aranmayan kontenjanlar da ayrıldı.

İş arama platformu İŞKUR’dan yeni yılın ilk geniş çapta alım duyurusu yapıldı. İŞKUR, kamuya ve özel sektöre yönelik yapılacak alımlarla 62 bin 790 kişiye iş kapısı aralanacağını açıkladı. Özel sektöre yönelik yapılacak alımlarda kurumların şartları farklılık gösterirken, kamuya yönelik yapılacak alımların bir kısmında KPSS şartı aranacak. KPSS puanı aranmayan kontenjanlar da ayrıldı.

60 Binin Üzerinde Alım Yapılacak

İŞKUR her yıl milyonlarca kişiye iş sahibi olma fırsatı tanıyor. 2022 yılı için de ilk kapsamlı alım duyurusu yapıldı. 60 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanacak olan alımlar kapsamında çok sayıda farklı meslek koluna yönelik alım yapılacak. Güvenlik görevlisi, sekreterlik, şoför, paketleme işçisi gibi çok sayıda farklı meslek grubuna yapılacak alımlarla 62 bin 790 kişi iş sahibi olacak.

60 Binin Üzerinde Alım Yapılacak İŞKUR her yıl milyonlarca kişiye iş sahibi olma fırsatı tanıyor. 2022 yılı için de ilk kapsamlı alım duyurusu yapıldı. 60 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanacak olan alımlar kapsamında çok sayıda farklı meslek koluna yönelik alım yapılacak. Güvenlik görevlisi, sekreterlik, şoför, paketleme işçisi gibi çok sayıda farklı meslek grubuna yapılacak alımlarla 62 bin 790 kişi iş sahibi olacak.

Başvuru Şartları

İŞKUR platformu üzerinden başvuruda bulunulması için belirli şartların sağlanmasını talep ediyor. İŞKUR’un talep ettiği kriterler şu şekilde:

  • 18 yaş ve üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kişi affa uğrasa dahi hileli iflas, dolandırıcılık, casusluk, ruhsatsız ve kaçak yolla silah taşıma, rüşvet, gasp gibi devletin güvenliğini tehlikeye atacak ve ihlal edecek suçları işlediyse, üzerine soruşturma açılmış olsa dahi başvuruda bulunamaz,
  • Eğitim durumu birçok meslek grubunda farklılık gösteriyor. Ancak genel olarak başvuracak kişilerin en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor,
  • Farklı kurumlar üzerinden yaşlılık, emeklilik ve malullük gibi aylıkların alınmaması gerekiyor. Aylıkları aldığı tespit edilen kişilerin başvuruları geçersiz sayılıyor,
  • Kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekiyor,
  • Kamu kurumlarında çalıştığı halde herhangi bir disiplin suçundan ötürü görevinden alınan veya siciline işlenen kişiler başvuruda bulunamayacak,

Eğitim durumu birçok meslek grubunda farklılık gösteriyor. Ancak genel olarak başvuracak kişilerin en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor, Farklı kurumlar üzerinden yaşlılık, emeklilik ve malullük gibi aylıkların alınmaması gerekiyor. Aylıkları aldığı tespit edilen kişilerin başvuruları geçersiz sayılıyor, Kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekiyor, Kamu kurumlarında çalıştığı halde herhangi bir disiplin suçundan ötürü görevinden alınan veya siciline işlenen kişiler başvuruda bulunamayacak,

Nasıl Başvurulur?

İŞKUR’un paylaştığı ilanlara başvurmak isteyenler kurumun resmi internet sayfası üzerinden hesap oluşturmalıdır. Hesap oluşturulurken özgeçmiş bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir. İşe alımlardan sonra işveren tarafından, hesap oluşturulurken doldurulan özgeçmiş bilgileri incelenecektir.

Hesap oluşturulduktan sonra İŞKUR’un resmi internet sayfası içerisinde yer alan arama kısmına kişinin niteliklerine uygun olarak başvurabileceği meslek grubu yazılmalıdır. Örneğin, güvenlik görevlisi olmak isteyen bir kişi kurumun resmi internet sayfası içerisinde bulunan arama kısmına ‘Güvenlik personeli’ yazarak ilgili ilanlara ulaşabilir, ikamet edilen bölgeye göre de başvuruda bulunabilir.

Hesap oluşturulduktan sonra İŞKUR’un resmi internet sayfası içerisinde yer alan arama kısmına kişinin niteliklerine uygun olarak başvurabileceği meslek grubu yazılmalıdır. Örneğin, güvenlik görevlisi olmak isteyen bir kişi kurumun resmi internet sayfası içerisinde bulunan arama kısmına ‘Güvenlik personeli’ yazarak ilgili ilanlara ulaşabilir, ikamet edilen bölgeye göre de başvuruda bulunabilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA