En Güncel Haberler

Hatay depremi için ne dediyse çıktı! Naci Görür yine yanıltmadı! Bu kez de o bölgeyi işaret etti! “Dikkatli olun”

Hatay depremi için ne dediyse çıktı! Naci Görür yine yanıltmadı! Bu kez de o bölgeyi işaret etti! “Dikkatli olun”
Bu haber 23 Şubat 2023 - 0:05 'de eklendi ve 759 views kez görüntülendi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay ve Adana için uyarıda bulundu. Adana ve Kıbrıs’ın dikkatli olması gerektiğini ifade eden Görür, Hatay depremini de tahmin etti. İşte Naci Görür’ün o açıklamaları…

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay ve Adana için uyarıda bulundu. Adana ve Kıbrıs'ın dikkatli olması gerektiğini ifade eden Görür, Hatay depremini de tahmin etti. İşte Naci Görür’ün o açıklamaları…

20 Şubat 2023 tarihinde saat 20.04’te meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem korku dolu anlar yaşattı. Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşen depremin ardından Samandağ ilçesinde de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kentte ayakta kalan birkaç bina daha yıkılırken 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamalarıyla sık sık gündemde yer alan Naci Görür Hatay depremini de önceden tahmin etti. Görür tüm vatandaşları tek tek uyardı. İşte Naci Görür’ün o açıklamaları…

HATAY 6.4 ŞİDDETİNDE SALLANDI

Deprem açıklamaları ile sık sık gündemde yer alan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminin ardından Adana ve Hatay içinde uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Görür, çevre faylarda belirli bir stres transferi olabileceğinin altını çizdi. Yaşanan depremin ardından Hatay ve Adana yöresinin hassas hale geldiğini ifade eden Görür, “Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen, orada da irili ufaklı faylar var, Hatay’ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum.” dedi.

HATAY 6.4 ŞİDDETİNDE SALLANDI
Deprem açıklamaları ile sık sık gündemde yer alan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminin ardından Adana ve Hatay içinde uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Görür, çevre faylarda belirli bir stres transferi olabileceğinin altını çizdi. Yaşanan depremin ardından Hatay ve Adana yöresinin hassas hale geldiğini ifade eden Görür, “Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen, orada da irili ufaklı faylar var, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum.” dedi.

O bölgelerde özenli ve dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Görür, Doğu Anadolu fay hattının enerjisini boşaltarak azalttığını dile getirdi. Kuzey Anadolu fayında olduğu gibi bu faydada büyük ölçüde bir rahatlama olacağına değinen Görür, uzun bir süre büyük bir depremin meydana gelmeyeceğinin altını çizdi. Endişe duyulması gereken yerlerin Bingöl ve Karlıova arası olduğunu aktaran Görür, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim olduğunu belirtti.

O bölgede depremin en son 1766 tarihinde olduğuna değinen Görür, o bölgeden endişe duyduklarını aktardı. Maraş depreminin ardından Hatay ve Adana havzası için dikkatli olun çağrısında bulunan Görür, vatandaşları tek tek uyardı.

O bölgede depremin en son 1766 tarihinde olduğuna değinen Görür, o bölgeden endişe duyduklarını aktardı. Maraş depreminin ardından Hatay ve Adana havzası için dikkatli olun çağrısında bulunan Görür, vatandaşları tek tek uyardı.

YETKİLİLERE UYARILARDA BULUNDU

Prof. Dr. Naci Görür, mesajlara gelen tepkiler üzerine birçok farklı mesaj aldığını dile getirirdi. 12 Şubat 2023 tarihinde yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar, lütfen biraz da beni anlayın. Hepinizin acısına, endişesine saygı duyuyorum ama binlerce kişi bana defalarca yazıp aynı şeyleri soruyor, açıklama istiyor.” ifadelerini kullanan Görür, yanlış anlayan ya da anlamayan birçok kişinin kendisine sitem ettiğini aktardı.

Bazı kişilerin saygı sınırını zorladığını ifade eden Görür, Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin ile konuştuğunu belirtti. Adana’daki kişilerin evlerine girmek istemediğini dile getiren Görür, “Arkadaşlar, eğer evinizde hasar yoksa, AFAD veya belediye yetkilileri bir sorun görmüyorsa lütfen onlara uyun ve evlerinize dönün.” sözlerini aktardı.

Bazı kişilerin saygı sınırını zorladığını ifade eden Görür, Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin ile konuştuğunu belirtti. Adana'daki kişilerin evlerine girmek istemediğini dile getiren Görür, “Arkadaşlar, eğer evinizde hasar yoksa, AFAD veya belediye yetkilileri bir sorun görmüyorsa lütfen onlara uyun ve evlerinize dönün.” sözlerini aktardı.

Bilim insanları olarak hükümeti yerel yönetimleri ve halkı uyarabileceğini işaret eden Görür, “Tıpkı Elazığ depreminden sonra Maraş konusunda uyarı yaptığımız gibi. Maraş depremi olduktan sonra güney alanların Adana ve Antakya yörelerinin de özenli olması gerektiği hususunda yetkilileri uyardık.” dedi. Bu uyarının Şu zamanda deprem olacak açıklamasına gelmediğinin altını çizen Görür, bilinçli olunması ve duruma hazır olunması gerektiğini aktardı.

NACİ GÖRÜR YİNE YANILTMADI

Akşam saatlerinde meydana gelen depremin Ardında sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Görür, “Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor.” açıklamasında bulundu.

Malatya içinde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan faylarında da benzer bir durumun görülebileceğine değindi. Bu bölgelerde daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Görür, yetkilileri ve halkı uyardı.

Malatya içinde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan faylarında da benzer bir durumun görülebileceğine değindi. Bu bölgelerde daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Görür, yetkilileri ve halkı uyardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA