En Güncel Haberler

FETÖ’nün suikast timinin saldırdığı otelde izler muhafaza ediliyor

FETÖ’nün suikast timinin saldırdığı otelde izler muhafaza ediliyor
Bu haber 15 Temmuz 2021 - 0:59 'de eklendi ve 418 views kez görüntülendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı ve ayrılmasının hemen ardından suikast timinin saldırdığı oteldeki izler aynen duruyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı ve ayrılmasının hemen ardından suikast timinin saldırdığı oteldeki izler aynen duruyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi adına saldırının gerçekleştiği otel odalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı yaptığı odada ve o gece koruma polislerinin bulunduğu binadaki tüm izler korunurken odalarda izlerin silinmemesi için temizlik dahi yapılmıyor.

AA muhabirinin görüntülediği odada, koruma polislerinin kaldığı odadaki mermi izleriyle dolu kapılar, kırık aynalar, delik duvarlar, parçalanmış eşyalar, kurşun deliklerinin yer aldığı duvarlar ve mobilyalar görülüyor.

Beş yıldır konaklamaya kapatılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oda, toplantı yaptığı ve o gece koruma polislerinin bulunduğu bina ile güvenlik güçlerinin kaldığı odalardaki izler olduğu gibi duruyor.

Binada o gece ortaya çıkan tahribata dokunmayan otel yönetimi, yapı ve odalardaki kurşun izleri ile kırılan tüm malzemeleri odaların kapılarına demir korkuluk yaptırarak koruma altına aldı.

Kırık pencereleri de dış cepheyi kartonpiyerle kaplayarak kapatan otel yönetimi, 15 Temmuz’da hainlere karşı verilen mücadele bilincinin gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

Oteldeki diğer yapılarda ve otel odalarında ise konaklama devam ediyor.

“Oteldeki izlerin korunması ve gelecek nesile aktarılması çok değerli”

O gece suikast timinin saldırısına tanıklık eden Ersin Tayfur, AA muhabirine, aradan geçen 5 yıla rağmen hala o günleri yaşadığını, gözlerinin önünden şerit gibi geçtiğini söyledi.

Çatışmanın yaşandığı anlarda yanındaki arkadaşlarıyla helalleştiğini belirten Tayfur, “Küllerimizden yeniden doğduk. Burası Çanakkale’nin ruhudur. Oteldeki izlerin korunması ve gelecek nesile aktarılması çok değerli. Gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza bunu anlatmamız lazım.” ifadesini kullandı.

Çatışmanın yaşandığı anlarda yanındaki arkadaşlarıyla helalleştiğini belirten Tayfur, "Küllerimizden yeniden doğduk. Burası Çanakkale'nin ruhudur. Oteldeki izlerin korunması ve gelecek nesile aktarılması çok değerli. Gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza bunu anlatmamız lazım." ifadesini kullandı.

15 Temmuz’da Marmaris

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele, ayrılmasının ardından darbeciler tarafından saldırı düzenlenmişti. Saldırıda koruma polisi Mehmet Çetin ve Marmaris Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker şehit olmuştu.

Saldırının ardından ormanlık alana kaçan darbeciler, bölgede 17 gün süren arama çalışmasıyla yakalanmıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, suikast girişimini planlayan ve yöneten davanın iki numaralı sanığı eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile yerdeki suikast timini yöneten Özel Kuvvetler üyesi eski binbaşı Şükrü Seymen ve FETÖ’nün “Çiğli üs imamı” olarak anılan “Paşa” lakaplı eski astsubay başçavuş Zekeriya Kuzu’nun da aralarında bulunduğu 31 sanığa 4’er ve 3 sanığa birer defa ağırlaştırılmış müebbet, 6 sanığa ise müebbet hapis cezası verilmişti. Suikast timinde yer alan firari eski yüzbaşı Burkay Karatepe ise aranıyor.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA