En Güncel Haberler

Eyyam-ı Bahur ne demek, Eyyamı Bahur sıcaklıkları nedir? Cehennem sıcakları ne zaman gelecek, kaç gün sürer?

Eyyam-ı Bahur ne demek, Eyyamı Bahur sıcaklıkları nedir? Cehennem sıcakları ne zaman gelecek, kaç gün sürer?
Bu haber 31 Temmuz 2022 - 11:44 'de eklendi ve 174 views kez görüntülendi.

Eyyam-ı Bahur ne zaman başlayacak?

“Çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi kavramlarla da anılan Eyyam-ı bahur, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini gösterecek. Temmuzun sonu ile ağustosun ilk günlerinde yılın en sıcak günleri yaşanacak.

Bu dönem 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor.

Eyyam-ı bahur ne demek?

Yılın en sıcak günlerine “eyyam-ı bahur” denilir. Hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak.

Eyyam-ı Bahur ne zaman başlayacak? "Çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi kavramlarla da anılan Eyyam-ı bahur, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini gösterecek. Temmuzun sonu ile ağustosun ilk günlerinde yılın en sıcak günleri yaşanacak. Bu dönem 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. Eyyam-ı bahur ne demek? Yılın en sıcak günlerine "eyyam-ı bahur" denilir. Hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak

Yurt genelinde hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor. Uzmanlar iyice yaklaşan eyyam-ı bahur sıcaklıklarına karşı vatandaşları ciddi uyarılarda bulundu. Peki eyyam-ı bahur sıcakları ne demek ve ne zaman gelecek? İşte konuyla ilgili detaylar…

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.

Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini göstermesi bekleniyor. 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk gelen eyyam-ı bahurda bu yıl Güneyde hava sıcaklıklarının yer yer 40 derecenin üzerinde olması, İstanbul’da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

EYYAMI BAHUR GÜNLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamalı

-Açık renkli ve bol giysiler giyilerek vücudun güneş ışınlarından korunmalı

-Bol su içmeli

-Güneş altındaki yorucu faaliyetlerden kaçınılmalı

-Orman yangınlarına karşı dikkatli olunmalı

EYYAMI BAHUR GÜNLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER -10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamalı -Açık renkli ve bol giysiler giyilerek vücudun güneş ışınlarından korunmalı -Bol su içmeli -Güneş altındaki yorucu faaliyetlerden kaçınılmalı -Orman yangınlarına karşı dikkatli olunmalı

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA