En Güncel Haberler

Bitlis-Tatvan kırsalında askeri helikopter düştü: 11 şehitimiz oldu. İsim ve Memleketleri açıklandı

Bitlis-Tatvan kırsalında askeri helikopter düştü: 11 şehitimiz oldu. İsim ve Memleketleri açıklandı
Bu haber 05 Mart 2021 - 10:14 'de eklendi ve 373 views kez görüntülendi.

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl’den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirdi. MSB, yaralanan iki askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının 11’e yükseldiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı arayarak bilgi aldı. Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK’ya başsağlığı diledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Öte yandan şehit olan askerden birinin Elazığ’daki 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın olduğu öğrenildi… Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş’ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Şehit 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.” bilgisi verildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

8’İNCİ KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİT OLDU

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalandıktan sonra kaza kırıma uğradığı tespit edilen helikopterde şehit olan 11 askerden birinin Elazığ’daki 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın olduğu öğrenildi. MHP lideri Devlet Bahçeli haberi, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza kırıma uğramıştır.

Üzülerek ifade etmeliyim ki, 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’la birlikte dokuz kahramanımız şehit olmuştur. Söz konusu kaza kırımda dört kahramanımız da yaralanmıştır. Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum.

Rabbim’den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun.” sözleri ile duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİT KORGENERAL ERBAŞ’IN OĞLUNU ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş’ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

ŞEHİT SAYIMIZ 11’E YÜKSELDİ”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada şehit sayısının 11’e yükseldiği bildirildi. Açıklamada: “Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun” denildi.

ŞEHİT SAYIMIZ 11'E YÜKSELDİ" Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yeni açıklamada şehit sayısının 11'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada: "Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

METEOROLOJİK KAYNAKLI OLDUĞU YOĞUNLUK KAZANDI”

Yusuf Alabarda M5 Dergisi Ankara Temsilcisi kazayla ilgili olarak şunları aktardı: Maalesef helikopterlerle ilgili olarak zaman zaman karşılaşılabiliyor. Meteorolojik şartlardan kaynaklı olay olması hususu yoğunluk kazanıyor. Yetki ihlaline girmek istemem, Milli Savunma Bakanlığı en detaylı bilgiyi paylaşacaktır.

BAKAN AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile askeri helikopterin Tatvan’da kaza kırıma uğramasının ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Kazanın ardından bölgeye giden bir vatandaş, Habertürk TV’ye şöyle konuştu:

14.20 gibi helikopterin düştüğünü farkına vardık. Yukarıya doğru gittik, şehitler vardı. 4 tane yaralı vardı. Birisinin yanına gittim. Ağzındaki karı temizledim, nefes alması için. ‘İyi misin’ dedim, ‘İyiyim’ dedi. Karı kazmaya başladım. Yaralı askeri çıkardım. Ondan sonra öbür askere yöneldim. Ceketimi çıkarıp, üstüne attım.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ ELAZIĞ’A UĞURLANDI Bitlis’in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ’a uğurlandı.

ŞEHİTLERİN CENAZELERİ ELAZIĞ’A UĞURLANDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ’a uğurlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

AMASYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Evli olan Gül’ün acı haberi, memleketi Amasya’nın merkeze bağlı Doğantepe köyündeki ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin Amasya’da toprağa verileceği belirtildi.

Şehit Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek.

KURMAY PİLOT YÜZBAŞI TAYFUN KUREŞ ŞEHİT OLDU
Şehitlerden Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş’in Trabzon’un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kureş’in acı haberi memleketi Trabzon’u hüzne boğdu.
Şehit Yüzbaşı Kureş’in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

YÜZBAŞI SALİH SARIOĞLU ŞEHİT OLDU Şehitlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu’nun cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

YÜZBAŞI SALİH SARIOĞLU ŞEHİT OLDU Şehitlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu’nun cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

Şehit Kurmay Albay Şentürk Aydınyer ve eşi Semra Aydınyer’in (49), 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu öğrenildi.
Kars nüfusuna kayıtlı olan ve 20 senedir Ankara’da yaşadığı belirtilen Şehit Aydınyer’in cenazesinin Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ ÖMER UMULU ŞEHİT OLDU Kazada şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu’nun şehadet haberi, Kırıkkale’deki ailesine askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, taziyeye gelen yakınları şehit evi önünde bekledi. Evli ve 3 çocuk babası şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Umulu’nun cenazesi bugün kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale’de toprağa verilecek

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ ÖMER UMULU ŞEHİT OLDU

Kazada şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu’nun şehadet haberi, Kırıkkale’deki ailesine askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, taziyeye gelen yakınları şehit evi önünde bekledi.

Evli ve 3 çocuk babası şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Umulu’nun cenazesi bugün kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale’de toprağa verilecek

ASTSUBAT ÜSTÇAVUŞ NAZMİ YILMAZ ŞEHİT OLDU Kazada şehit olan Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz’ın (28) Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

ASTSUBAT ÜSTÇAVUŞ NAZMİ YILMAZ ŞEHİT OLDU
Kazada şehit olan Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz’ın (28) Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MEHMET DEMİR ŞEHİT OLDU

Kazada şehit olan Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki baba ocağına ulaştı.

ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MEHMET DEMİR ŞEHİT OLDU Kazada şehit olan Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki baba ocağına ulaştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA