En Güncel Haberler

Aşılama oranı en düşük ilde teşvik: Aşı olana 1000 TL’lik hediye çeki

Aşılama oranı en düşük ilde teşvik: Aşı olana 1000 TL’lik hediye çeki
Bu haber 20 Ağustos 2021 - 17:26 'de eklendi ve 473 views kez görüntülendi.

Türkiye’nin en düşük COVID-19 aşısı yapılan ili konumundaki Şanlıurfa’da, aşılama oranını artırma çalışmaları kapsamında Birecik Kaymakamlığı çekilişle biner liralık hediye çeki kampanyası başlattı.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman, yazılı açıklamasında, kaymakamlık öncülüğünde ilçedeki hayırseverlerin de destekleriyle aşıya katılımı artırmaya çalıştıklarını belirtti.

18 kişi seçilecek

Bu kapsamda 15 günde bir aşı olanlar arasında yapılacak çekilişle hediyeler dağıtılacağını, ilk hediyenin de çekilişle belirlenecek 18 kişiye bin liralık hediye çeki olacağını duyuran Duman, Dün ilçemizdeki son 1 yılın en yüksek günlük vaka sayısı yaşandı. Lütfen aşımızı olalım, maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım. Hayırseverlerimizin de katkılarıyla ilçemizde aşı olanlar arasından yapılan çekilişle toplam 18 kişiye 1000 TL hediye çeki verildi” ifadelerini kullanıldı.

Aşılama oranı en düşük ilde teşvik: Aşı olana 1000 TL'lik hediye çeki

En az aşı yapılan illerden biri

Bu arada Birecik ilçesinin kentteki aşılanma oranı en yüksek olan ikinci ilçe olduğu belirtildi. Şanlıurfa ise Türkiye’nin aşı haritasında 945.161 doz ile en az aşı yapılan illerinden birisi konumunda.

En çok artışın görüldüğü 5 il

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu.

Aşılama oranı en düşük ilde teşvik: Aşı olana 1000 TL'lik hediye çeki

Aşı olmayana PCR testi zorunluluğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası, koronavirüs aşısı olmayanlar için PCR testi zorunluluğun getirileceğini açıkladı. Aşı olmayan öğretmenler ve üniversite öğrencileri haftada en az iki defa PCR testi yaptıracak. Diğer yandan uçak, şehirlerarası otobüs, konser, tiyatro ve sinema gibi toplu alanlara girişlerde de PCR testi istenecek.

Sağlık Bakanı Koca, “yüz yüze eğitim” kapsamında zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını bildirdi.

Aşılama oranı en düşük ilde teşvik: Aşı olana 1000 TL'lik hediye çeki

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA