En Güncel Haberler

19 aylık Murat’ın midesinden 17 boncuk mıknatıs çıkarıldı

19 aylık Murat’ın midesinden 17 boncuk mıknatıs çıkarıldı
Bu haber 26 Ekim 2021 - 12:20 'de eklendi ve 270 views kez görüntülendi.

PAMUKKALE, DENİZLİ (AA) – Denizli‘deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 19 aylık çocuğun midesinden, piyasada oyuncak olarak satılan boncuk biçimdeki mıknatıslardan 17 adet çıkarıldı.

Pamukkale ilçesinde yaşayan Özdemir ailesinin 19 aylık çocukları Murat, geçen hafta apansız rahatsızlanınca özel bir hastaneye götürüldü. Akciğer enfeksiyonu şikayeti üzerine çekilen röntgende, çocuğun midesinde yabancı cisim bulunduğu tespit edildi.

PAMUKKALE, DENİZLİ (AA) - Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 19 aylık çocuğun midesinden, piyasada oyuncak olarak satılan boncuk biçimdeki mıknatıslardan 17 adet çıkarıldı. Pamukkale ilçesinde yaşayan Özdemir ailesinin 19 aylık çocukları Murat, geçen hafta apansız rahatsızlanınca özel bir hastaneye götürüldü. Akciğer enfeksiyonu şikayeti üzerine çekilen röntgende, çocuğun midesinde yabancı cisim bulunduğu tespit edildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürülen çocuk için burada acil ameliyat kararı alındı. Çocuk Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz ve grubu, Murat’ın midesindeki 5 milimetre çapındaki 17 boncuk mıknatısı yaklaşık 2 saat süren operasyonla çıkardı.

Midedeki boncuk halindeki mıknatısların bir ortada toplanması, röntgen ve endoskopi imgesine de yansıdı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürülen çocuk için burada acil ameliyat kararı alındı. Çocuk Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz ve grubu, Murat'ın midesindeki 5 milimetre çapındaki 17 boncuk mıknatısı yaklaşık 2 saat süren operasyonla çıkardı. Midedeki boncuk halindeki mıknatısların bir ortada toplanması, röntgen ve endoskopi imgesine de yansıdı.

Operasyonun akabinde olağan servise alınan Murat Özdemir’in tedavisi sürüyor.

“Çocuklarda yabancı cisim yutma hadisesi arttı”

Doç. Dr. Halil Kocamaz, AA muhabirine, çocukların küçük cisimleri yutabildiğini ve bunun bazen makûs sonuçlara yol açtığını söz etti.

Operasyonun akabinde olağan servise alınan Murat Özdemir'in tedavisi sürüyor. "Çocuklarda yabancı cisim yutma hadisesi arttı" Doç. Dr. Halil Kocamaz, AA muhabirine, çocukların küçük cisimleri yutabildiğini ve bunun bazen makûs sonuçlara yol açtığını söz etti.

Çocuğun midesinden çıkardıkları mıknatısların kendilerini de şaşırttığını aktaran Doç. Dr. Kocamaz, şunları söyledi:

Operasyonda sahiden midede boncuklardan oluşan bir halka olduğunu gördük. Bu yuvarlak cisimlerin midenin içini delerek gömüldüğünü fark ettik. Biz bunu çıkartmaya çalıştığımızda da bizim metal aletlerimize mıknatısların yapıştığını gördük. Hasebiyle mıknatıs olduğunu anladık. Çocuklarda mıknatıs yutmak çok tehlikeli bir durumdur. Bu cisimlerin yaklaşık 1 aydır midede olduğunu iddia ediyoruz.”

Operasyonda sahiden midede boncuklardan oluşan bir halka olduğunu gördük. Bu yuvarlak cisimlerin midenin içini delerek gömüldüğünü fark ettik. Biz bunu çıkartmaya çalıştığımızda da bizim metal aletlerimize mıknatısların yapıştığını gördük. Hasebiyle mıknatıs olduğunu anladık. Çocuklarda mıknatıs yutmak çok tehlikeli bir durumdur. Bu cisimlerin yaklaşık 1 aydır midede olduğunu iddia ediyoruz."

Küçük çocuğu olan aileleri, oyuncaklardaki yaş hududuna dikkat etmeleri ve yutulabilecek boyuttaki cisimleri ortalıkta bırakmamaları konusunda uyaran Kocamaz, “Pandemiyle birlikte, çocuklarda yabancı cisim yutma hadisesi arttı. Mıknatıslar fark edilmeseydi midedeki deliği daha da büyüterek çocuğun sıhhatini önemli bir tehlikeye sokabilirdi.” diye konuştu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA