En Güncel Haberler

Diş eti hastalıklarına birebir! Karanfilin faydaları hakkında bilinmesi gerekenler…

Diş eti hastalıklarına birebir! Karanfilin faydaları hakkında bilinmesi gerekenler…
Bu haber 12 Ağustos 2021 - 2:55 'de eklendi ve 1.054 views kez görüntülendi.

Karanfilin insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Halk arasında ağız kokusuna iyi gelmesiyle bilinir. Cildi yenilemesi, hafızayı güçlendirmesi ve sindirim sistemine yardım olmasıyla çok sık tüketilmektedir. Anavatanı Endonezya olan bu insan dostu karanfilin faydalarını sizler için derledik.

Karanfilin insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Halk arasında ağız kokusuna iyi gelmesiyle bilinir. Cildi yenilemesi, hafızayı güçlendirmesi ve sindirim sistemine yardım olmasıyla çok sık tüketilmektedir. Anavatanı Endonezya olan bu insan dostu karanfilin faydalarını sizler için derledik.

Karanfil, öğütülerek baharat şekliden kullanılmakla beraber ağız içinde tutulup çiğnenmesiyle de bilinir. Diş ve diş eti rahatsızlıklarında özellikle de ağız kokusuna birebir yardımcı olan karanfilin sağlık açısında faydaları saymakla bitmiyor. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve siyah renkli ve güzel kokuludur. İşte Karanfilin faydaları hakkından bilmeniz gerekenler…

Karanfil, öğütülerek baharat şekliden kullanılmakla beraber ağız içinde tutulup çiğnenmesiyle de bilinir. Diş ve diş eti rahatsızlıklarında özellikle de ağız kokusuna birebir yardımcı olan karanfilin sağlık açısında faydaları saymakla bitmiyor. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve siyah renkli ve güzel kokuludur. İşte Karanfilin faydaları hakkından bilmeniz gerekenler...

KARANFİLİN FAYDALARI

Sindirim sistemi problemi için birebirdir.

Sindirim sisteminde bulunan bakterileri idrar yolu ile atmaya yarar.

Cildin yenilenmesini sağlar

Kalsiyum ve potasyum depolayarak kemikleri güçlendirir

Karanfil suyu diş eti rahatsızlıklarına oldukça iyi gelir.

Özellikle akciğer kanserinin ilk evresine karşı aşırı etkilidir.

Hafızayı güçlendirmesi ile bilinir

Cinsel isteği arttırır.

İshal gibi rahatsızlıklara karşı oldukça etkilidir.

Halk arasında da çokça bilinen ağız kokusuna karşı etkilidir.

Zayıflama konusunda yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır.

Karanfil suyu diş eti rahatsızlıklarına oldukça iyi gelir. Özellikle akciğer kanserinin ilk evresine karşı aşırı etkilidir. Hafızayı güçlendirmesi ile bilinir Cinsel isteği arttırır. İshal gibi rahatsızlıklara karşı oldukça etkilidir. Halk arasında da çokça bilinen ağız kokusuna karşı etkilidir. Zayıflama konusunda yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır.

Karanfil suya cilde veya saça uygulandığında cilt kuruluğuna ve kepeklenmeye oldukça iyi gelir.

Zihin yorgunluğuna iyi gelmesi ile bilinir.

Bakterileri önler

Mide bulantısı ve kusmalara iyi gelir

Akneleri giderir

Üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderme konusunda iyidir.

KARANFİL NEDİR?

Karanfil bildiğimiz süs karanfil çiçeğinden farklıdır. Yaz kış yeşil kalan yaprakları, meşin gibi serttir. Çiçekleri pembedir ve kiraz çiçekleri gibi demet halinde bulunurlar. Bu çiçeklerin kurutulmuş tomurcukları karanfil adını alır. Kurutulmuş tomurcuklar, 10 mm boyunda, çiviye benzer şekilde, ovaryumu hafif dört köşeli, dört taç ve çanakyaprağından meydana gelmiş olup, kırmızı-kahverenklidir. Çiçek sapları da karanfil adıyla satılmakta ise de ikinci kalite ürün sayılmaktadır.

KARANFİL NEDİR? Karanfil bildiğimiz süs karanfil çiçeğinden farklıdır. Yaz kış yeşil kalan yaprakları, meşin gibi serttir. Çiçekleri pembedir ve kiraz çiçekleri gibi demet halinde bulunurlar. Bu çiçeklerin kurutulmuş tomurcukları karanfil adını alır. Kurutulmuş tomurcuklar, 10 mm boyunda, çiviye benzer şekilde, ovaryumu hafif dört köşeli, dört taç ve çanakyaprağından meydana gelmiş olup, kırmızı-kahverenklidir. Çiçek sapları da karanfil adıyla satılmakta ise de ikinci kalite ürün sayılmaktadır.

Nefesinizi tazelemek için birkaç tane karanfil yeter
Karanfil, içeriğindeki taninler, flavanoidler, triterpenoidler ve esansiyet yağlar sebebiyle; antioksidan, antiseptik, lokal anestezik, anti-inflamatuar, yatıştırıcı, ve şişkinlik/gaz giderici etkilere sahip. Eujenol gibi esansiyel yağları içermesi sebebiyle tatlı, aromatik bir kokuya ve tada sahip. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle bu değerli baharat ağız ve diş sağlığında sıklıkla kullanılıyor. Eğer ferah bir nefese sahip olmak istiyorsanız; ağzınıza birkaç adet karanfil atmayı deneyebilirsiniz.

Nefesinizi tazelemek için birkaç tane karanfil yeter Karanfil, içeriğindeki taninler, flavanoidler, triterpenoidler ve esansiyet yağlar sebebiyle; antioksidan, antiseptik, lokal anestezik, anti-inflamatuar, yatıştırıcı, ve şişkinlik/gaz giderici etkilere sahip. Eujenol gibi esansiyel yağları içermesi sebebiyle tatlı, aromatik bir kokuya ve tada sahip. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle bu değerli baharat ağız ve diş sağlığında sıklıkla kullanılıyor. Eğer ferah bir nefese sahip olmak istiyorsanız; ağzınıza birkaç adet karanfil atmayı deneyebilirsiniz.

Sindirime yardımcı oluyor!
Karanfil sindirime de bir o kadar yardımcı. Yiyeceklerle beraber veya yiyecek tüketiminden sonra kullanacağınız karanfil, bağırsak hareketlerini ve sindirim enzimlerinin salınımı arttırarak yiyecekleri hazmetmenize yardımcı oluyor. Eğer yemeklerden sonra ciddi bir hazımsızlık problemi veya kronik olarak kabızlık problemi yaşıyorsanız karanfili düzenli olarak tüketmenin çok faydasını görebilirsiniz.

vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve tatlı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacak.

Bağışıklığı güçlendiriyor
Potasyum, manganez, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten de içeren bu mucizevi baharat, içerdiği antioksidan ve flavanoidlerle bağışıklığınızı güçlendirdiği gibi, sizi akciğer ve ağız kanseri gibi çeşitli kanser türlerinden de korumaya yardımcı. K vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, B3 vitamini ve C vitamininden zengin olan bu baharat; hücrelerinize zarar verecek serbest radikallerin temizlenmesine de destek veriyor.Kan şekerini n dengelenmesine ve tatlı ihtiyacının azaltılmasına da yardımcı olan bu muhteşem baharata günlük beslenmenizde yer vererek sağlığınızın korunmasına destek

verebilirsiniz.

Karanfil nasıl kullanılmalı?
Karanfili dilerseniz yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilir, dilerseniz tükettiğiniz çay/kahve/su gibi içeceklerin içerisine ekleyebilirsiniz. Özellikle suyun tadı sebebiyle su içmekte zorlananlar içerisine 1-2 adet karanfil atarak su tüketimini kolaylaştırabilirler. Sabah 500 ml su içerisine kaynar su, 3-4 adet karanfil ve 2-3 dilim limon veya portakal dilimleri ile hazırlayacağınız karışımı, oda sıcaklığına geldiğinde aç karnına tüketmek; gün boyunca kan şekeri dengenizin korunmasına, sindirim sıkıntılarınızın giderilmesine,vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve tatlı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacak.

vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve tatlı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacak.

Tüketim miktarı ne olmalı?

Karanfilin tüketim miktarı büyük önem taşıyor. Yiyeceklerde çok fazla miktarda karanfil tüketimi gastrointestinal rahatsızlıklara ve merkezi sinir sisteminde bozukluklara sebebiyet verebilir. Özellikle mide ülseri, reflü, gastrit, ülseratif kolit ve divertikülit gibi rahatsızlıklara sahip olanların, hastalığın semptomlarını arttırabileceğinden dolayı bu bahartı tüketmemelerini öneririm. Düşüklere veya kanamalara yol açabileceğinden hamilelerin karanfil baharatını kesinlikle çiğneyerek tüketmemelerini tavsiye ediyorum. Yetişkin bireyler günde 2-5 gramdan fazla karanfil tüketmemeye özen göstermeliler.

Tüketim miktarı ne olmalı? Karanfilin tüketim miktarı büyük önem taşıyor. Yiyeceklerde çok fazla miktarda karanfil tüketimi gastrointestinal rahatsızlıklara ve merkezi sinir sisteminde bozukluklara sebebiyet verebilir. Özellikle mide ülseri, reflü, gastrit, ülseratif kolit ve divertikülit gibi rahatsızlıklara sahip olanların, hastalığın semptomlarını arttırabileceğinden dolayı bu bahartı tüketmemelerini öneririm. Düşüklere veya kanamalara yol açabileceğinden hamilelerin karanfil baharatını kesinlikle çiğneyerek tüketmemelerini tavsiye ediyorum. Yetişkin bireyler günde 2-5 gramdan fazla karanfil tüketmemeye özen göstermeliler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA