Bedava Olduğundan Reklamı Yapılmadığından Kimse Bilmiyor..Sütten 25 kat fazla kalsiyum, ıspanaktan 10 kat fazla demir içerir.Şekere, iltihaba, kalp, damar ve kemik sağlığına dut yaprağı..Dut yaprağı en az dut meyvesi kadar sağlık açısında önemli faydaları olan bir yapraktır..
Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilen çayı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Dut yaprağı çayının yapılması dışında da çeşitli kullanım alanları bulunuyor. Bunlara bir göz atalım. Dut Yaprağının Faydaları Hakkında? Dut meyvesinin ateş düşürmedeki rolü herkes tarafından bilinir. Aynı özelliği dut yaprağında da bulunmaktadır. Dut yaprağı kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen maddeler barındıran bir yapraktır. Kalp hastalıkları için alıç yaprağı ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.
Bronşit, boğaz hastalıkları ve kuru öksürük gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanımı mevcuttur. Aynı zamanda idrar söktürücüdür ve özellikle beyaz dutun yapraklarından elde edilen çayın kan şekerini düzenleyici özelliği vardır. Dut yaprağı ile hazırlanan çay egzama tedavisinde de kullanılır. Karaciğer hastalıklarının tedavisinde günde 3 bardak dut yaprağı çayı içilmesi tavsiye edilir. Günde 2 bardak dut yaprağı çayı içmek vücuda zindelik ve direnç sağlar.
Yapılan araştırmalara göre dut yaprağından elde edilen özütün fil hastalığına karşı şifalı olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca diş ağrılarına karşı gargara yapılarak kullanıldığında ağrıları giderici özelliğe sahiptir.
Dut yaprağı çayının bir önemli özelliği de rahatlatıcı etkiye sahip olmasıdır. Zihnin ve bedenin gevşemesinde yardımcıdır. Dut Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler: 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı, 1 litre su
Dut Yaprağı Çayı Hazırlanışı: 1 litre kaynamış olan suyun içerisinde 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı konulur. Bu şekilde yaklaşık 2 saat demlenmeye bırakılır. Demleme işlemi bittikten sonra çayınızı süzün ve gün içerisinde bu çayı aralıklarla içerek tüketin. Özellikle yemeklerden önce içildiğinde fayda sağlamaktadır.