Bir seyircinin “Bir eşin, bayanın, eşine kendi ihtiyacını kendin karşıla demesi günah mıdır?” sorusuna cevap veren Nihat Hatipoğlu, iki tarafında hayır dememesi gereken tek şeyin karı koca arasındaki ilişkisi hakkında olduğunun altını çizdi.
İşte nihat Hatipoğlu’nun cevabı;
ALLAH’IN YARATTIĞI BİR İHTİYAÇ
“Çünkü o ucu tehlikeye götürür. Bu Allah’ın yarattığı ihtiyaç. Onun için evlilik zaten meşru kılınıyor.
İKİ TARAF DA HAYIR DEMEMELİ
Koca hanımının, hanım kocasının yatakta beraber olalım teklifine hayır dememeli. Özel bir durum yoksa. Onun dışındaki her şey örfün belirlediği şartların belirlediği şeylerdir.”
Evlenmiş kadın ve kocanın ilk defa bir araya geldikleri gerdek gecesi olarak adlandırılan günde ya da erkeğin birlikteliği istediği durumlarda kadın geri çevirebilir mi? Haberin tüm detayı galerimizde…
Yüce Allah evli eşlerin karı koca hayatını meşru kılmıştır. İslamî edep sınırları içinde kalan eşlerin, kendi arasındaki cinsel hayatının ayıplanma ve kınanma yönünün bulunmadığı da belirtilmiştir. (bk. Mü’minûn, 23/6) Fakat özellikle kadının ruhani ve biyolojik sağlığı konusunda bazı sınırlandırılmalar getirilmiştir.
Erkeğin eli vb. şeylerle kendini tatmin etmesi caiz olmadığı gibi, kadının da bu yolla tatmin araması câiz değildir. Ancak koca, karısının eli ile ya da vücudunun diğer yerleri ile tatmin olabileceği gibi, karısını da bu yolla tatmin edebilir. (Serahsî, Mebsût X/159.) Bu taraftan bakıldığında da ilişkiye girmeden, kadın erkeğinin tatminliğini sağlayabilir.
Kadın yorgun olduğunda kocasını geri çevirebilir mi sorusu yıllardır sorulur ve her defasında da merak edilir.
Belki de bu durum kadın ve erkeği arasının bozulmasına sebep olabiliyorken konunun aslı her daim merak edilir.
Kadının regli dönemlerinde, anne olduktan sonra lohusa döneminde, hacda ihramlı olduğu vakitte, zıhar veya ilâ durumlarında kocası ile cinsel ilişkide olması caiz değildir.
Bu durumların olması durumunda kadın, eşini reddetmelidir.
Ayrıca hastalık, zayıflık ve güçsüzlük gibi bir sebeple cinsel ilişkiye dayanamayan ve bu yüzden istemeyen kadın da cinsel ilişkiden sakınabilir.
Kadının normal aktivitesini sağlıklı bir şekilde idam ettirebilmesi için, bazı dönemlerde kocasını reddedebilme durumu mümkündür.
Kadının herhangi bir sebep olmadan kocasının isteğini reddetmesi ise caiz değildir.
Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler.”(bk. Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120-122)
İslam dini insan hayatında her şeyi belli bi düzen içerisinde tarif etmiş ve Müslümanların huzur içerisinde yaşamasını planlamıştır. Şüphesiz İslami kurallar öbür dünya için olduğu kadar bu dünya içindir. Bu dünyada huzurlu bir yaşam isteyen Müslümanların İslam’ın belirlediği kurallar içerisinde yaşaması şart. İslam tüm kuralları belirlediği gibi kadın erkek arasındaki karı koca ilişkisini de düzenlemiştir.
Erkek eşine birlikte olma talebini iletir fakat olumlu bir cevap almazsa ne olur. İnternette en çok aranan konulardan biri olan bu soruyu sizler için derledik. Peygamber efendimiz ve onun yanında bulunan sahabelerden rivayet edilen bilgilerle kadın erkek arasındaki ilişkinin sınırları çizilmiştir.
İslam’da çizilen belirlenen kurallar şüphesiz insanoğlunun hayrınadır.