1438 yılında yapılan Yedi Kızlar Camii bugün Güney Bulgaristan’ın Podkova(Nalbantlar) bölgesinde bulunmaktadır. Camiinin hikayesi fazlasıyla ilginç ve bir o kadar da etkileyici olduğu için bu konuyu sizlere aktarmak istedim. Anlatılanlara göre o bölgede yaşayan yedi kızın nişanlılarının askere gitmeleri gerekiyordu, aslında 7 yıl süren askerlik görevi belli bir bedel karşılığında ödenebiliyordu fakat ailelerin durumu yerinde olmadığı için bu bedel ödenemedi ve erkekler cephenin yolunu tuttular.
Yedi yıl boyunca kızlar nişanlılarının sağ salim dönmesini beklemişler. Bu süre zarfında sürekli Allah’a dua edip , çeşitli adaklarda bulundular, ancak nişanlıları cepheden dönemedi.Bir gece kızlara rüyalarında nişanlıları için bir camii yapılması söylenmiş, bunun üzerine kızlar çeyizlerini ortaya koyup camiinin yapılmasına karar kıldılar. Bu olayı duyan yöre halkı elinden geldiğince yardımda bulunmak istedi ancak kızlar bu camii olacaksa bizim çeyizlerimizle olsun dediler.
Bu olayı duyan yöre halkı elinden geldiğince yardımda bulunmak istedi ancak kızlar bu camii olacaksa bizim çeyizlerimizle olsun dediler. Ne yazık ki çeyizleri bir camii yapımı için yetmiyor ve hiçbir usta camiinin yapımına yanaşmıyordu. Bir gün Hırlar köyünden dört hayırsever usta, cami yapmaya razı olduklarını ama camiinin taştan değil meşe ağacından olacağını söylediler.
Yedi Kızlar Camii hiç çivi kullanılmadan büyük bir ustalıkla yapıldı ve rivayetlere göre yapımı 7 gün 7 gece sürmüş, camii ibadete açıldıktan sonra kızlar aniden ortadan kaybolmuş ve kimse onların izini bulamamıştır.
Günümüzde bulunduğu yöre dışında pek bilinmeyen bir camii olmasına karşın bir çok insan burayı ziyaret etmekte ve ziyaretçilerin kimisi ibadet etmek için kimisi ise anlatılan 7 kıza dua okumak için gelmektedir.Camiinin bir diğer özelliği ise hiçbir zaman kaybolmayan güzel ve farklı bir kokuya sahip olmasıdır.Ayrıca ziyaretçiler, Yedi Kızlar Camii’nin etrafındaki kabristan içinde bulunan, bel ağrılarına iyi gelen 600 yıllık Oturma taşı ve sağlık için arasından 3 kez geçilen Delikli Taş’ı ziyaret etmektir. Yeterince ilginç bir hikayeye sahip olan Yedi Kızlar Camii’nin hikayesi,
Bulgaristan’ın Komünist rejime geçmesiyle birlikte daha da ilginç bir hale gelmiştir. Söylenenlere göre dini değerlere karşı bir politika izleyen hükümet bu camiinin yıkılmasını planlamış ve harekete geçmiştir. Ancak camiinin önüne gelen iş makineleri ya arızalanmış ya da işçiler bir takım sorunlarla karşılaştığı için yıkım işlemini gerçekleştirememiştir ve hükümet işlemi durdurmuştur. İlk duyduğum zaman oldukça etkilendiğim Yedi Kızlar Camii’sinin hikayesi bu şekildedir.