En Güncel Haberler

Ziraat Bankası Emeklilerin Aylığına Ek 750 Lira Destek!

Ziraat Bankası Emeklilerin Aylığına Ek 750 Lira Destek!
Bu haber 28 Aralık 2021 - 6:31 'de eklendi ve 333 views kez görüntülendi.

Artan enflasyon ve kur fiyatlarıyla birlikte, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya benzer şekilde Türkiye’yi de sağlık problemleriyle olduğu gibi ekonomik şartlarla da zor durumda bırakan Covid-19 salgını sebebiyle vatandaşların nakit ihtiyaçları arttı.

Nakit ihtiyacı artan kişilerse bankalardan kredi çekmeye yöneliyor. Buna göre bankalar 2019 yılı itibarıyla müşteri sayılarını yükseltmek için çeşitli kampanyalar oluşturmaya başladı. Birbirinden avantajlı kampanyalar oluşturan bankalar, milyonlarca emekli için müjde niteliği taşıyan promosyon ödemeleri de yapıyor.

Koronavirüs pandemisi sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren sağlık çalışanları için sözleşmede önemli bir ayrıcalık sağlandı. Yüz binlerce sağlık çalışanının sabit ek ödemelerine yüzde 20 oranında iyileştirme yapıldı.

Birçok banka gibi Zırahat Bankasın’da emeklilere promosyon ödemesi yapılacağını açıklarken, yapılacak promosyon ödemelerinin şartlarını ve tutarlarını duyurdu. Buna göre emekli aylığını Ziraat Bankası’na taşıyan kişilere yapılacak promosyon ödemeleri emekli aylığına ek olarak 750 lirayı bulacak.

PROMOSYON ÖDEMELERİ

Bankalar müşteri kitlelerini genişletmek için kampanyalar oluşturmaya devam ediyor. Bankaların sunduğu kampanyalardan birisi de emekli vatandaşlara yapılan ek ödemelerdir. Ek, diğer adıyla promosyon ödemeleri bir defaya mahsus olarak emekli aylığını ilgili bankaya taşıyan kişilere verilir. Promosyon ödemelerinden faydalanmak isteyen emekli vatandaşlardan belirli kriterleri karşılamaları talep edilirken, genellikle bankaların talep ettiği şartlar 3 yıllık garanti ve otomatik fatura ödeme talimatlarına yönelik oluyor.

ARALIK AYI VERİSİ İLE EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK 2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı. Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da kesinleşmiş olacak.

ZİRAAT BANKASI MÜJDEYİ VERDİ

Türkiye’nin en değerli kamu bankası olan Ziraat Bank’ta emeklilere müjdeyi verdi. Gerekli şartları karşılayan emeklilere 750 liraya varan promosyon ödemesi yapılacağını duyuran Ziraat Bankası, yapılacak promosyon ödemelerinin emekli aylıklarına göre farklılık göstereceğini duyurdu.

1500 lira ve altında emekli aylığı alan kişilere 500 lira promosyon ödemesi yapılacak,

1500 lira ile 2500 lira arasında emekli aylığı alan kişilere 625 lira promosyon ödemesi yapılacak,

2500 lira ve üzerinde emekli aylığı alan kişilere ise 750 lira promosyon ödemesi yapılacak,

Ziraat Bankası yapılacak promosyon ödemelerinin 3 yıllık garanti verilmesi halinde yapılacağını, ayrıca garanti verilen yıllar içinde peşin olarak ödemelerin aktarılacağını belirtti.

SIKI PAZARLIK YAPILDI Toplam 4.2 milyon memur ve 2.2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün sendikalarla birlikte toplu sözleşme sonucunu açıkladı.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

Ziraat Bankası’nın emekli müşterilerine yapacağı promosyon ödemeleri için sunduğu şartlardan en önemlisi 3 yıl boyunca emekli aylığının Ziraat Bankası üzerinden alınacağına dair garanti verilmesi iken, diğer bir şart ise Ziraat Bankası’na daha önce taahhüt veren kişilerin, taahhüt süresinin dolmadan promosyon kampanyasına başvuramayacağına yöneliktir.

Ziraat Bankası promosyon ödemelerinden emekli aylığını ilk kez alacak kişilere, emekli aylığını bir başka bankadan Ziraat Bankası’na taşıyanlara ve Ziraat Bankası müşterisi olan, ancak daha önce verdiği 3 yıllık taahhüt süresi dolan kişiler faydalanabilir.

Birçok banka otomatik fatura ödeme talimatı verilmesi talep ederken, Ziraat Bankası’nın sunduğu şartlar arasında otomatik fatura ödeme talimatının verilmesi yer almamaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Emekli aylığını Ziraat Bankası’na taşıyarak promosyon ödemelerinden faydalanmak isteyen müşteriler, en yakın Ziraat Bankası şubesinden, Ziraat Bankası İnternet Şubesi üzerinden, Ziraat Bankası Mobil Uygulama’dan, Ziraat Bankası’na ait ATM’lerden, Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi’nden veya SMS yöntemiyle başvuruda bulunabilecek.

Kısa mesaj yöntemiyle promosyon ödemesi için başvuruda bulunmak isteyen kişiler:

Koronavirüs pandemisi sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren sağlık çalışanları için sözleşmede önemli bir ayrıcalık sağlandı. Yüz binlerce sağlık çalışanının sabit ek ödemelerine yüzde 20 oranında iyileştirme yapıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA