En Güncel Haberler

PTT 55 bin kamu personeli alacak lise mezunu olmak yeterli

PTT 55 bin kamu personeli alacak lise mezunu olmak yeterli
Bu haber 03 Ekim 2021 - 19:46 'de eklendi ve 1.103 views kez görüntülendi.

Binlerce yurttaş PTT tarafından gelecek olan açıklamalara yönelmiş durumda. Yayınlanacak iş ilanlarıyla birlikte hangi kadroda alımların gerçekleşeceği merakla bekleniyor. 2020 yılında 2021 yılına kadar parça parça olarak toplamda 55 bin personel alınacak.

Binlerce yurttaş PTT tarafından gelecek olan açıklamalara yönelmiş durumda. Yayınlanacak iş ilanlarıyla birlikte hangi kadroda alımların gerçekleşeceği merakla bekleniyor. 2020 yılında 2021 yılına kadar parça parça olarak toplamda 55 bin personel alınacak.

PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alım şartları nelerdir? Sorusunu birçok kişi soruyor. Söz konusu personel alımıyla ilgili olarak açıklamalar ise yavaş yavaş geliyor. PTT resmi web adresi üzerinden iş ilanıyla ilgili detayların paylaşılması bekleniyor.

Başvuru Şartları Neler?

PTT 55 bin kamu personel alımı sırasında başvuru yapacak kişilerin belirli kriterleri karşılamasını bekliyor. Bundan kaynaklı olarak da genel şartlar oluşturmuş durumda. Bu bilgilere göre, aşağıdaki kriterlerin sağlanması, PTT bünyesinde çalışmak için oldukça önemli bir etken.

Başvuru Şartları Neler? PTT 55 bin kamu personel alımı sırasında başvuru yapacak kişilerin belirli kriterleri karşılamasını bekliyor. Bundan kaynaklı olarak da genel şartlar oluşturmuş durumda. Bu bilgilere göre, aşağıdaki kriterlerin sağlanması, PTT bünyesinde çalışmak için oldukça önemli bir etken.

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN MAHKUM OLMAMAK

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN MAHKUM OLMAMAK ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

ASKERLİKLE İLGİSİ BULUNMAMAK

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak. h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA