En Güncel Haberler

‘Devlet Bahçeli yetim ve öksüz olan gence sahip çıktı

‘Devlet Bahçeli yetim ve öksüz olan gence sahip çıktı
Bu haber 21 Haziran 2022 - 0:27 'de eklendi ve 234 views kez görüntülendi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 18 Haziran günü yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girerken kimliğini unuttuğu için gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı’ya her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 18 Haziran günü yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girerken kimliğini unuttuğu için gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı'ya her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Vali Yılmaz, Sabancalı ile makamında görüştü. Sabancalı’nın sınav günü yaşadıklarını medyadan öğrendiğini ve çok duygulandığını dile getiren Yılmaz, “Ayşe’nin o günkü davranışları, verdiği cevaplar bütün Türkiye’yi olduğu gibi tabii beni de çok duygulandırdı. Biz Ayşe’nin yanındayız, yanında olacağız. Bundan sonra da hep destekçisi olacağız” dedi.

Vali Yılmaz, Sabancalı ile makamında görüştü. Sabancalı'nın sınav günü yaşadıklarını medyadan öğrendiğini ve çok duygulandığını dile getiren Yılmaz, "Ayşe'nin o günkü davranışları, verdiği cevaplar bütün Türkiye'yi olduğu gibi tabii beni de çok duygulandırdı. Biz Ayşe'nin yanındayız, yanında olacağız. Bundan sonra da hep destekçisi olacağız" dedi.

Ayşe’nin sınava girebilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yılmaz, “Ayşe’nin aslında çok örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum. O azmiyle, kararlılığıyla inşallah bu şekilde hedefine ulaşır. Biz de Ayşe’nin yanında olacağız” ifadesini kullandı.
Vali Yılmaz, Ayşe Sabancalı‘nın sınavı kazanamaması halinde ise her türlü masrafını karşılayarak dershaneye gitmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Ayşe'nin sınava girebilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yılmaz, "Ayşe'nin aslında çok örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum. O azmiyle, kararlılığıyla inşallah bu şekilde hedefine ulaşır. Biz de Ayşe'nin yanında olacağız" ifadesini kullandı. Vali Yılmaz, Ayşe Sabancalı'nın sınavı kazanamaması halinde ise her türlü masrafını karşılayarak dershaneye gitmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Babasını 2016 yılında, annesini ise geçen yıl kaybettiğini belirten Ayşe Sabancalı da “Şu an teyzemin kızıyla birlikte yaşıyorum. Ağabeyim nerde istersem orada yaşayabileceğimi söyledi ben de teyzemin kızıyla kalmak istedim” diye konuştu.

Üniversiteyi kazandığım taktirde burs verebileceklerini söylediler’

Sınav günü kimliğini unuttuğunu anladığında çok kötü olduğunu dile getiren Sabancalı, “Sınava kimliksiz kimseyi almıyorlardı. Geç kalanı da almıyorlardı. Beni de almayacaklarını düşündüm ve ağladım ama sınava girebildim. Yaşadıklarım, sosyal medyada çok fazla gündem oldu ve takipçi sayım binlerce kişi arttı. Birçok kişi bana ulaştı ve üniversiteyi kazandığım taktirde burs verebileceklerini söylediler. Ben Niğde çocuk gelişimi bölümünü okumak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Vali Yılmaz, Sabancalı’ya hediye verdi.
Üniversiteyi kazandığım taktirde burs verebileceklerini söylediler' Sınav günü kimliğini unuttuğunu anladığında çok kötü olduğunu dile getiren Sabancalı, "Sınava kimliksiz kimseyi almıyorlardı. Geç kalanı da almıyorlardı. Beni de almayacaklarını düşündüm ve ağladım ama sınava girebildim. Yaşadıklarım, sosyal medyada çok fazla gündem oldu ve takipçi sayım binlerce kişi arttı. Birçok kişi bana ulaştı ve üniversiteyi kazandığım taktirde burs verebileceklerini söylediler. Ben Niğde çocuk gelişimi bölümünü okumak istiyorum" ifadelerini kullandı. Ziyaret sonunda Vali Yılmaz, Sabancalı'ya hediye verdi.

Devlet Bahçeli yetim ve öksüz olan gence sahip çıktı

Osmaniye’de sınava gireceği sırada kimliğini unutan, yetim ve öksüz olduğu öğrenilen Ayşe Sabancalı’nın eğitim masraflarını Osmaniye Vakfı üstlenecek.

Osmaniye’de YKS’nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye gireceği sırada kimliğini unutan Ayşe Sabancalı göz yaşlarına boğulmuştu.

“Annem de babam da vefat etti”

Genç kızın üzüntülü hallerini gören polis ekipleri yardım amaçlı, “Anne babanın telefonu ne?” sorusuna Sabancalı, “Annem de babam da vefat etti” cevabını vermişti.

Sabancalı’nın sözleri herkesin yüreğini burkmuştu.

Osmaniye'de YKS'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ye gireceği sırada kimliğini unutan Ayşe Sabancalı göz yaşlarına boğulmuştu. "Annem de babam da vefat etti" Genç kızın üzüntülü hallerini gören polis ekipleri yardım amaçlı, "Anne babanın telefonu ne?" sorusuna Sabancalı, "Annem de babam da vefat etti" cevabını vermişti. Sabancalı'nın sözleri herkesin yüreğini burkmuştu.

Devlet Bahçeli’nin kurduğu vakıf kayıtsız kalmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı ise duruma seyirci kalmak istemedi ve genç kıza sahip çıkacağını bildiren bir paylaşımda bulundu.

“Tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi saygıyla duyuruyoruz”

Vakıf resmi Twitter hesabından, “Osmaniye’de üniversiteye giriş sınavında gündeme gelen, hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet yada vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, vakfımızın kurucusu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vakıf resmi Twitter hesabından, "Osmaniye'de üniversiteye giriş sınavında gündeme gelen, hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı'nın, devlet yada vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, vakfımızın kurucusu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA