En Güncel Haberler

Meteoroloji uyardı: Yarından itibaren donacağız

Meteoroloji uyardı: Yarından itibaren donacağız
Bu haber 24 Ekim 2021 - 13:09 'de eklendi ve 372 views kez görüntülendi.

Türkiye’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin, pazar günü sabah saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi, gelecek hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin, pazar günü sabah saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi, gelecek hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Pazar günü Marmara’da, pazar, pazartesi ve salı günleri ise Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların, Karadeniz’in kıyı kesiminde kuvvetli yağmur ve sağanak, pazartesi ve salı günleri ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, Genel Müdürlüğün güncel tahmin ve uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

Pazar günü Marmara'da, pazar, pazartesi ve salı günleri ise Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların, Karadeniz'in kıyı kesiminde kuvvetli yağmur ve sağanak, pazartesi ve salı günleri ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, Genel Müdürlüğün güncel tahmin ve uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü sabah saatlerinden itibaren ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi ve gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü sabah saatlerinden itibaren ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi ve gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kar geliyor! Çok kuvvetli olacak, canlı yayında duyurdu, 10 derece birden düşüyor…

Son dakika kar yağışı açıklaması! Çok kuvvetli olacak. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Hava tamamen değişiyor. Canlı yayında duyuruldu. Pazartesi ve salı gün kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının etkili olacağı bölgeler ise Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki günlerde Türkiye’nin nasıl bir havanın etkisinde olacağını değerlendirdi.

Kar geliyor! Çok kuvvetli olacak, canlı yayında duyurdu, 10 derece birden düşüyor...Son dakika kar yağışı açıklaması! Çok kuvvetli olacak. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Hava tamamen değişiyor. Canlı yayında duyuruldu. Pazartesi ve salı gün kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının etkili olacağı bölgeler ise Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki günlerde Türkiye'nin nasıl bir havanın etkisinde olacağını değerlendirdi.

Pazartesi ve salı akşamı kar bekleniyor. Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. Meteoroloji dün yayınladığı hava durumu haritasında kar beklendiğini duyurmuştu. Hava çok hızlı bir şekilde soğuyacak. Peki yaklaşık 10 derecelik değişim ne zaman olacak? Hangi iller etkilenecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün de Türkiye’de yağış yok. Geceleri gökyüzü açık olduğundan geceleri soğuk gündüz güneşlenmeden dolayı sıcak. Bu bize pastırma sıcaklarını andırıyor. Ama gece ve sabahları iç bölgeler ve Marmara’da sis var.
Pazartesi ve salı akşamı kar bekleniyor. Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. Meteoroloji dün yayınladığı hava durumu haritasında kar beklendiğini duyurmuştu. Hava çok hızlı bir şekilde soğuyacak. Peki yaklaşık 10 derecelik değişim ne zaman olacak? Hangi iller etkilenecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün de Türkiye'de yağış yok. Geceleri gökyüzü açık olduğundan geceleri soğuk gündüz güneşlenmeden dolayı sıcak. Bu bize pastırma sıcaklarını andırıyor. Ama gece ve sabahları iç bölgeler ve Marmara'da sis var.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA