En Güncel Haberler

Memur ve emeklinin beklediği zam haberi geldi: İşte yeni maaşlar

Memur ve emeklinin beklediği zam haberi geldi: İşte yeni maaşlar
Bu haber 25 Aralık 2021 - 9:53 'de eklendi ve 543 views kez görüntülendi.

Toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Memur ve memur emeklisi maaşı 2022’de yüzde 5+7, 2023’te de yüzde 8+6 artırılacak. Enflasyon, bu artış oranlarını geçerse memura enflasyon farkı da verilecek. İşte memurun alacağı zamlı maaşlar..

Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022’nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023’ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Yeni memur maaşları, emekli maaşları ve ikramiyelerle ilgili tüm son dakika detayları kalem kalem belli oldu. İşte zamlı maaşlar…

Yeni memur maaşları, emekli maaşları ve ikramiyelerle ilgili tüm son dakika detayları kalem kalem belli oldu. İşte zamlı maaşlar...

Sendika üyesi 2 milyon memurun 135 lira olan sözleşme ikramiyesi de 400 liraya çıktı, 3600 ek gösterge ilk defa mutabakat metnine girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 için verilen yüzde 8+6 zammın memur ve memur emeklisine bugüne kadar verilen en yüksek zam söyledi.

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge konusunun bu sözleşme döneminde tamamlanacağı müjdesini de verdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan zammın en düşük devlet memuru maaşında yüzde 28’lik iyileştirme anlamına geldiğini söyledi.

SIKI PAZARLIK YAPILDI

Toplam 4.2 milyon memur ve 2.2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün sendikalarla birlikte toplu sözleşme sonucunu açıkladı.

SIKI PAZARLIK YAPILDI Toplam 4.2 milyon memur ve 2.2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün sendikalarla birlikte toplu sözleşme sonucunu açıkladı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINDA KÜMÜLATİF % 38.7 ARTIŞ

Sendika üyesi bekar idari hizmetler sınıfında 4.060 TL alan bir memurun maaşı gelecek yılın ilk yarısında 4.580 TL, ikinci yarısında da 4.900 TL’ye çıkacak. Bir sonraki yıl ise ilk yarıda 5.292 TL, ikinci altı ayda da 5.610 TL olacak. Böylece iki yıllık kümülatif artış yüzde 38.17 olacak.

.Bir mühendisin 7.359 TL olan maaşı gelecek yıl ilk yarıda 7.814, ikinci yarıda da 8.361 TL’ye çıkacak. 2023 yılında da ilk yarıda 9.030, ikinci altı ayda da 9.572 TL’ye yükselecek.

SÖZLEŞME İKRAMİYESİ 400 TL’YE ÇIKTI

Bakan Bilgin, memur sendikalarının seyyanen zam taleplerine dikkat çekerek, “Onu karşılama konusunda bu zamları dikkate aldığımız zaman, uzlaşılan rakamları dikkate alınca onun uzlaşmadan çok ekonomik soruna dönüşmemesi için başka öneride bulunduk.

135 lira olan toplu sözleşme ikramiyesini doğrudan 2 milyon sendika üyesi çalışanlarımız 400 liraya çıkardık. Sözleşmeli çalışanlarda 3+1 ilkesini benimsedik. Yerel yönetimlerin çalışanlarına karşı haksızlıkları önlemek için düzenleme yapıldı” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs pandemisi sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren sağlık çalışanları için sözleşmede önemli bir ayrıcalık sağlandı. Yüz binlerce sağlık çalışanının sabit ek ödemelerine yüzde 20 oranında iyileştirme yapıldı.

Koronavirüs pandemisi sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren sağlık çalışanları için sözleşmede önemli bir ayrıcalık sağlandı. Yüz binlerce sağlık çalışanının sabit ek ödemelerine yüzde 20 oranında iyileştirme yapıldı.

Emekli zammı ne kadar olacak 2022, kaç TL? SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne zaman açıklanacak?

Emekli zammı, emekliler tarafından heyecanla bekleniyor. Asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı ve en az 4253 TL oldu. Asgari ücret zamm sonrasında gözler, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zamlarına çevrildi. Peki 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, yeni maaşlar kaç TL yapılacak?

5Aylık enflasyon oranı ise yüzde 10.48 olarak belirlendi. Yaklaşık 13 milyon emekli ve 4 milyondan fazla memur için beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayı enflasyonu ile birlikte 5 aylık enflasyon da ortaya çıkmış oldu. Buna göre Haziran 2021 ile Kasım 2021 arasındaki endeks değişimi yüzde 10.48 olarak hesaplandı.

ARALIK AYI VERİSİ İLE EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK

2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı. Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da kesinleşmiş olacak.

ARALIK AYI VERİSİ İLE EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞECEK 2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı. Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da kesinleşmiş olacak.

5AYLIK RAKAMLARA GÖRE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

5 aylık enflasyon rakamına öre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10.48 oranındaki zammı kesinleşmiş oldu. Bu rakamın üzerine Aralık enflasyonu da eklenerek 2022 yılının ilk zammı belirlenecek.

Yıl sonu enflasyon oranının yüzde 24 olacağı tahminine göre ise 6 aylık zam yüzde 14.33 olarak hesaplanıyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI YILDA 2 KERE GERÇEKLEŞİYOR

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl iki zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında verilen zamlar bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI YILDA 2 KERE GERÇEKLEŞİYOR SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl iki zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında verilen zamlar bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA