En Güncel Haberler

Komșusuna bunu yapan yandı ceza geliyor.14 bin 740 lira ceza

Komșusuna bunu yapan yandı ceza geliyor.14 bin 740 lira ceza
Bu haber 24 Şubat 2021 - 11:07 'de eklendi ve 366 views kez görüntülendi.

Komșusuna bunu yapana ceza geliyor. Devam ederse direk söküyorlar Antalya’da șikayet üzerine harekete geçen Çevre ve Șehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, komșusunu klima sesi ile rahatsız eden kișiye 14 bin 740 lira ceza kesti. Müdürlük, sorunun devam etmesi durumunda klima söktürme ișlemi de uygulanabildiğini belirtti. AA muhabirinin Çevre ve Șehircilik İl Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Müdürlük ekipleri 2020’de çevre kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliğinin de önüne geçilmesi için etkin bir mücadele verdi.

14 bin 740 lira ceza

Sık sık denetimler yapan ve gelen șikayetleri değerlendiren ekipler, geçen yıl gürültü kirliliğinden 9 milyon 900 bin lira ceza kesti. Bu cezaların 9,2 milyonu ișletmelere, 700 bin lirası ise kișilere uygulandı. Uygulanan cezalar arasında klima gürültüsü dolayısıyla kesilenler dikkati çekti. Kentte bir apartmandaki dairenin klima motorunun yüksek ses çıkarmasından rahatsızlık duyan komșu Çevre ve Șehircilik İl Müdürlüğüne șikayette bulundu. Söz konusu apartmana giden ekip, klimasından ses gelen kișiyi uyardı, gürültü sorununun giderilmesi için süre tanıdı.

Verilen sürede klimasına gerekli tamirat ve bakımı yaptırmayan kișiye gürültü kirliliğinden 14 bin 740 lira ceza uygulandı. Antalya’da klimaları normalden fazla ses çıkararak çevredekileri rahatsız eden 4 ișletmeye de 14 bin 740’ar lira ceza kesildi. GÜRÜLTÜ SINIRI VAR Ekipler, kontrole gittiklerinde ilk olarak ses çıkaran klimayı kapattırıp șikayetçi komșunun evinden hassas cihazla ses ölçümü yapıyor. Daha sonra șikayet edilen klimayı çalıștıran görevliler, yine aynı evden ikinci kez ölçüm yapıyor.

etmesi halinde valiliğe bașvurarak klimanın söktürülmesini sağlayabiliyor. Öte yandan, denetimlerde, iș yerlerinde, atölyelerde ve eğlence mekanlarında gürültü kirliliğine neden olanlara da ceza kesildi.

Daha sonra șikayet edilen klimayı çalıștıran görevliler, yine aynı evden ikinci kez ölçüm yapıyor. Klima açıkken ölçülen ortam sesi, kapalıyken ölçülenden yasal sınır olan 5 desibelin üstünde çıkarsa cezai ișlem uygulanıyor. Verilen sürede gürültü kirliliği ortadan kaldırılmazsa, klimanın sahibine 3 katına kadar ceza kesebilen ekipler, sorunun devam etmesi halinde valiliğe bașvurarak klimanın söktürülmesini sağlayabiliyor. Öte yandan, denetimlerde, iș yerlerinde, atölyelerde ve eğlence mekanlarında gürültü kirliliğine neden olanlara da ceza kesildi.

etmesi halinde valiliğe bașvurarak klimanın söktürülmesini sağlayabiliyor. Öte yandan, denetimlerde, iș yerlerinde, atölyelerde ve eğlence mekanlarında gürültü kirliliğine neden olanlara da ceza kesildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA