En Güncel Haberler

FACEBOOK-INSTAGRAM-WHATSAPP NEDEN AÇMIYOR? 3’Ü DE Çöktü. Sondakika açıklaması

FACEBOOK-INSTAGRAM-WHATSAPP NEDEN AÇMIYOR? 3’Ü DE Çöktü. Sondakika açıklaması
Bu haber 05 Ekim 2021 - 0:50 'de eklendi ve 472 views kez görüntülendi.

Facebook-Instagram-WhatsApp neden açmıyor? 3’ü de çöktü. Sosyal medya platformları Facebook-Instagram ve WhatsApp kullanılamıyor. Facebook-Instagram ve WhatsApp’e ne oldu?

Türkiye geneli Facebook-Instagram ve WhatsApp akşam saatlerinde çöktü.  Facebook-Instagram ve WhatsApp neden çöktü, neden açmıyor? Sosyal medya kullanıcıları şokta!

Türkiye geneli Facebook-Instagram ve WhatsApp akşam saatlerinde çöktü. Facebook-Instagram ve WhatsApp neden çöktü, neden açmıyor? Sosyal medya kullanıcıları şokta! Facebook-Instagram-WhatsApp'a erişim sağlanamıyor. Sosyal medya kullanıcıları Facebook-Instagram-WhatsApp'a neden giriş yapılamadığını merak ediyor. Bu akşam saatlerinde Facebook-Instagram-WhatsApp'a erişim sağlanamazken, sorunun neden kaynaklandığı henüz açıklanmadı. Facebook-Instagram-WhatsApp'ta yaşanan sorunun ise ne zaman düzeleceği bilinmiyor.

Facebook-Instagram-WhatsApp‘a erişim sağlanamıyor. Sosyal medya kullanıcıları Facebook-Instagram-WhatsApp’a neden giriş yapılamadığını merak ediyor. Bu akşam saatlerinde Facebook-Instagram-WhatsApp’a erişim sağlanamazken, sorunun neden kaynaklandığı henüz açıklanmadı. Facebook-Instagram-WhatsApp’ta yaşanan sorunun ise ne zaman düzeleceği bilinmiyor.
BAKAN AÇIKLAMA YAPTI Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yaparak "Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." dedi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin Twitter’dan açıklama yaparak “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi.

Son dakika: WhatsApp, Facebook ve Instagram neden çöktü? Uzman isim “Buradan bir ders çıkarılacak olursa…” diyerek uyardı

KÜRESEL SİBER SALDIRI İHTİMALİ Küresel siber saldırı ve veri sızdırılmasının söz konusu olmadığını belirten Eraslan, Twitter'da herhangi bir erişim sorunu olmadığını ifade etti

Son dakika haberleri: Dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, Facebook ve Instagram’a erişim sağlanamıyor. WhatsApp’tan yapılan ilk açıklamada, en kısa sürede güncelleme gönderileceği ifade edildi. Aynı şirkete ait üç sosyal medya uygulamasında son yıllarda bu tip erişim sıkıntıları yaşanıyor.

Son dakika haberleri: Dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, Facebook ve Instagram'a erişim sağlanamıyor. WhatsApp'tan yapılan ilk açıklamada, en kısa sürede güncelleme gönderileceği ifade edildi. Aynı şirkete ait üç sosyal medya uygulamasında son yıllarda bu tip erişim sıkıntıları yaşanıyor.

Konuyla ilgili sabah.com.tr’ye özel açıklamalarda bulunan SODİMER Başkanı Levent Eraslan, “Buradan bir ders çıkarılacak olursa; Instagram, Facebook, Twitter’ı 3,5 milyar kişi kullanıyor. Elbette şirketler, bu büyük hacimle bağlantılı olarak kendi güvenlik altyapılarını kurguluyorlar. Ama bunun daha sistematik ve net olması oldukça önemli.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sabah.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan SODİMER Başkanı Levent Eraslan, "Buradan bir ders çıkarılacak olursa; Instagram, Facebook, Twitter'ı 3,5 milyar kişi kullanıyor. Elbette şirketler, bu büyük hacimle bağlantılı olarak kendi güvenlik altyapılarını kurguluyorlar. Ama bunun daha sistematik ve net olması oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalar arasında yer alan WhatsApp, Facebook ve Instagram’da dünya genelinde bir çökme yaşandı. Kullanıcılar girmeye çalıştığı uygulamalara şu an için erişim sağlayamıyor. Yaşanan gelişme bir anda Twitter gündeminde en çok konuşulan konular arasına girdi. Twitter kullanıcıları ise kısa sürede konuyla ilgili olarak binlerce paylaşım yaptı.

WHATSAPP, INSTAGRAM VE FACEBOOK’TA YAŞANAN SIKINTININ TEMEL NEDENİ NEDİR?

Aynı şirkete ait üç sosyal medya uygulamasında son yıllarda bu tip erişim sıkıntıları yaşanıyor. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Levent Eraslan, konuyla ilgili sabah.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Levent Eraslan; şu ifadeleri kullandı:

“Teknik olarak altyapı problemler var. Bunların gözden geçirilmesi gerekiyor. Kullanıcı sayısı arttıkça altyapının yenilenmesi gerekiyor. Bu anlamda şirketlerin çeşitli şekillerde bunları geliştirmesi lazım. Bir de burada insan faktörü var. İnsan faktörü bağlamı şu anlama geliyor; kullanıcı kişilerin çeşitli tıklama tuzaklarına düşme ihtimali yüksek seyrediyor. O yüzden böylesi faktörler etkili oluyor. Sosyal medya, baktığımız zaman teknolojik ve dijital bir altyapı. Bu altyapının, bu dijital süreçlerin çok net olarak desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan

Güvenlik açıklarının giderilmesi gerekiyor. Son dönemde özellikle dijital saldırılar artıyor. O yüzden böylesi durumlarla karşılaşmak her zaman olası.

“DİJİTAL PLATFORMLARIN BAŞINA GELEBİLECEK BİR DURUM”

Aynı durum BİP’te de yaşandı. Bu her türlü dijital yayın yapan, platformların başına gelebilecek bir durum. Yapılması gereken gerekli tedbirleri almaktır. Hem insan gücü hem de teknik altyapının oldukça kuvvetli olması değerlidir. Üçüne aynı anda erişim sorununun yaşanması önemli. Bu teknik problemdir. Şirketin kendi kullandığı ana serverlar ile ilgili

Aynı durum BİP'te de yaşandı. Bu her türlü dijital yayın yapan, platformların başına gelebilecek bir durum. Yapılması gereken gerekli tedbirleri almaktır. Hem insan gücü hem de teknik altyapının oldukça kuvvetli olması değerlidir. Üçüne aynı anda erişim sorununun yaşanması önemli. Bu teknik problemdir. Şirketin kendi kullandığı ana serverlar ile ilgili

KÜRESEL SİBER SALDIRI İHTİMALİ

Küresel siber saldırı ve veri sızdırılmasının söz konusu olmadığını belirten Eraslan, Twitter’da herhangi bir erişim sorunu olmadığını ifade etti

KÜRESEL SİBER SALDIRI İHTİMALİ Küresel siber saldırı ve veri sızdırılmasının söz konusu olmadığını belirten Eraslan, Twitter'da herhangi bir erişim sorunu olmadığını ifade etti
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA