En Güncel Haberler

Eski İBB Başkanı Topbaş öldü. 3 Dönem İstanbula Başkanlık yapan Kadir Topbaş kimdir

Eski İBB Başkanı Topbaş öldü. 3 Dönem İstanbula Başkanlık yapan Kadir Topbaş kimdir
Bu haber 14 Şubat 2021 - 14:23 'de eklendi ve 323 views kez görüntülendi.

Geçen kasım ayından bu yana koronavirüs tedavisi gören Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti.

Koronavirüs tedavisi gören Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti. 16 Kasım 2020’de kaldırıldığı özel bir hastanede entübe edilen ve uzun süredir yoğun bakımda olan Topbaş’ın ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu mesajı yayınladı:

Geçen kasım ayından bu yana koronavirüs tedavisi gören Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Koronavirüs tedavisi gören Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti. 16 Kasım 2020'de kaldırıldığı özel bir hastanede entübe edilen ve uzun süredir yoğun bakımda olan Topbaş'ın ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu mesajı yayınladı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, yine Twitter üzerinden yayınladığı mesajında başsağlığı dileklerini paylaştı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, yine Twitter üzerinden yayınladığı mesajında başsağlığı dileklerini paylaştı:

Kadir Topbaş kimdir?

1945 yılında Artvin’de dünyaya gelen Topbaş, henüz bebeklik döneminde ailesi ile İstanbul’a taşındı. İstanbul İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitimini tamamlamasının ardından 1972’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1974’te de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.

1994-1998 yılları arasında, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Kadir Topbaş, 1999’da Fazilet Partisi adayı olarak Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi. 28 Mart 2004’te, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak yerel seçimleri kazanan Topbaş 13 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Topbaş 2017 yılında bu görevinden istifa etti.

Kadir Topbaş kimdir? 1945 yılında Artvin'de dünyaya gelen Topbaş, henüz bebeklik döneminde ailesi ile İstanbul'a taşındı. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ndeki eğitimini tamamlamasının ardından 1972'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1974'te de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1994-1998 yılları arasında, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Kadir Topbaş, 1999'da Fazilet Partisi adayı olarak Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004'te, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak yerel seçimleri kazanan Topbaş 13 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Topbaş 2017 yılında bu görevinden istifa etti.

Kadir Topbaş’a veda… İBB eski Başkanı Topbaş’ın cenazesi bugün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzun süredir koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş İstanbul Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınıyor. Namaza Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzun süredir koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kadir Topbaş İstanbul Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınıyor. Namaza Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.

Başkan Erdoğan: Saygıdeğer kardeşlerim, muhteremen müminler her şeyden evvel şu an musallada bulunan değerli büyüğümüz Kadir Topbaş beyle yol arkadaşlığımız şuracıkta Çarşamba’da İstanbul İmam Hatip Okulu’nda başladı. Tabi buraya girdiğimizde Kadir abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi. O zamanlar aynı anda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü.

RABBİMİZDEN GELDİK ONA DÖNECEĞİZ

Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanlığı, malum İstanbul Belediye Başkanlığı şeklinde yol arkadaşlığımız böyle geldi. Az önce hocamız da mülk suresini okudular. Bunun dışında da hepimizin mukadder akıbeti olan “İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun” bundan kaçış yok. Rabbimizden geldik ve ona döneceğiz. Şu an hizmetinde bulunduğu İstanbul’da Fatih Camii’nin musallasından uğurluyoruz Hakk’a.

FATİH HAZİRESİNDE ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARI OLACAK

İnşaAllah Fatih Haziresine defneceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak. Onlarla beraber de inşaAllah Rabbim sevgili habibinin ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşaAllah. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Malum bu koronavirüs imtihanı ile karşı karşıyayız. Birçok yol arkadaşımız bizden ayrıldı ayrılıyor. Rabbim yardımcımız olsun. Şehitlerimize rahmet eylesin. Hasta yatağında şifa bekleyenlere de yardımını göndersin inşaAllah. Hep birlikte bir fatiha ile Kadir abimizi uğurlayalım inşaAllah

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA