En Güncel Haberler

Erdoğan açıkladı: Yasaklar geri döndü!

Erdoğan açıkladı: Yasaklar geri döndü!
Bu haber 29 Mart 2021 - 20:37 'de eklendi ve 533 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Açıklanan yeni risk hartasına göre Kocaeli de artık çok yüksek riskli iller arasına girdi. Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı artık cumartesi günü de uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi. Açıklanan yeni risk hartasına göre Kocaeli de artık çok yüksek riskli iller arasına girdi. Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı artık cumartesi günü de uygulanacak.

Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda salgınla mücadelede atılacak yeni adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada: “Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun yüzde 80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir.”

Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda salgınla mücadelede atılacak yeni adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada: "Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun yüzde 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir."

Buna göre hafta içi her akşam sokağa çıkma yasağı olduğu gibi hafta sonu yasağı da geri geldi.

Koronavirüs tablosu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Vaka sayıları hızla artarken vatandaşların da kafalarında birtakım soru işaretleri oluşuyor. Binlerce kişi yasakların geri gelip gelmeyeceğini merak edip ‘Tam kapanma olacak mı?” diye soruyor.

YENİ ÖNLEMLER YOLDA

Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80’ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Elimizdeki veriler ve yaptığımız değerlendirmeler bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık.

Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA