En Güncel Haberler

Emekli maaşına 414 TL ek zam! Yüzde 10 ek ödeme teklifi: SSK ve Bağ-Kur emeklileri…

Emekli maaşına 414 TL ek zam! Yüzde 10 ek ödeme teklifi: SSK ve Bağ-Kur emeklileri…
Bu haber 04 Nisan 2021 - 21:42 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

Emeklilere maaşın yüzde 4-5’i oranında verilen ek ödeme için Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) ‘Yüzde 8 ya da 10 olsun’ teklifi geldi. Talep hayata geçerse, gelirlerde 414 liraya varan artış olacak. Peki, teklif kabul edilirse hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar…

Emeklilere maaşın yüzde 4-5’i oranında verilen ek ödeme için Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) ‘Yüzde 8 ya da 10 olsun’ teklifi geldi. Talep hayata geçerse, gelirlerde 414 liraya varan artış olacak. Peki, teklif kabul edilirse hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merak ettiği tüm detaylar...

Tüm emekliler, her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme de alıyor.Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4’ü-5’i oranında oluyor. Maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor.Ancak emekliler, bu oranın artık düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor

EN ÇOK 690 TL
Türkiye Emekliler
 Derneği‘nin (TÜED) teklifi, oranın yüzde 8-10 olması yönünde

Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük çoğunluğunun ek ödeme tutarları katlanacak. Emekliler maaşlarının yüzde 8-10’u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 276,33 liraya, yüzde 10 olursa 414,51 liraya varan artış yaşanacak

6 bin 908 lira 35 kuruş olan en yüksek maaşı alan emekliye 276,33 lira yerine 552,66 ya da 690,84 lira ek ödeme verilecek.

6 bin 908 lira 35 kuruş olan en yüksek maaşı alan emekliye 276,33 lira yerine 552,66 ya da 690,84 lira ek ödeme verilecek.

Türkiye’de 13,1 milyon emekli vatandaş kendilerine yapılacamk olan zamları ve ücret iyileştirmelerini çok büyük bir heyecanla beklemeye başladılar. 2021 Merkezi Yönetim Mali Bütçesi ile alakalı olarak TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerde emeklileri çok yakından ilgilendiren bir detay ortaya çıktı.

Emekliler için yapılacak ödemeler her yıl hazırlanan bütçede bir kalem olarak ekleniyor. Yıllık emekli maaş artışları bu bütçeyle karşılanıp bütçe dengesiz sarsılmamış oluyor. Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla oranla emekli maaşları için bütçeye eklenen miktar ile bu yıl eklenen miktar arasında ciddi bir fark olduğu ortaya çıktı. Bu yıl emekli maaşları için arttırılan bütçenin oransal olarak da yükseltilmiş olması emeklilere hem ciddi bir zam hem de ek ödemeler yapılacağı şeklinde yorumlandı.

Türkiye'de 13,1 milyon emekli vatandaş kendilerine yapılacamk olan zamları ve ücret iyileştirmelerini çok büyük bir heyecanla beklemeye başladılar. 2021 Merkezi Yönetim Mali Bütçesi ile alakalı olarak TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerde emeklileri çok yakından ilgilendiren bir detay ortaya çıktı. Emekliler için yapılacak ödemeler her yıl hazırlanan bütçede bir kalem olarak ekleniyor. Yıllık emekli maaş artışları bu bütçeyle karşılanıp bütçe dengesiz sarsılmamış oluyor. Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla oranla emekli maaşları için bütçeye eklenen miktar ile bu yıl eklenen miktar arasında ciddi bir fark olduğu ortaya çıktı. Bu yıl emekli maaşları için arttırılan bütçenin oransal olarak da yükseltilmiş olması emeklilere hem ciddi bir zam hem de ek ödemeler yapılacağı şeklinde yorumlandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANACAK MI?

Elde edilen bilgilere göre 2020 bütçesinde bir dengesizlik olmadığı için emekli vatandaşların çok uzun süredir talep ettikleri bayram ikramiyelerine zam yapılması gerçekleştirilememişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu yılın bütçesine emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zammın maliyeti de eklendi. Gelen haberlere göre emekli bayram ikramiyeleri 2021 yılında 1.400 TL’ye çıkartılacak ve emekli vatandaşlara büyük bir müjde verilmiş olacak.

MAAŞ ZAMMI ÜZERİNE EK ZAM EKLENECEK?

2021’de emeklilere verilecek müjdeler sadece bayram ikramiyeleri ile sınırlı kalmayacak. Emekli vatandaşların maaşlarına da ciddi oranda zam yapılması gündeme gelecek. Sızan ilk bilgilere göre emekli maaşlarına Ocak 2021’deyüzde 4 ve enflasyon farkı maaş zammı olarak verilecek. Ayrıca koronavirüs sürecinde bütçeleri oldukça sarsılan emekli vatandaşlara yüzde 2 oranında da ek zam yapılacak.

MAAŞ ZAMMI ÜZERİNE EK ZAM EKLENECEK? 2021'de emeklilere verilecek müjdeler sadece bayram ikramiyeleri ile sınırlı kalmayacak. Emekli vatandaşların maaşlarına da ciddi oranda zam yapılması gündeme gelecek. Sızan ilk bilgilere göre emekli maaşlarına Ocak 2021'deyüzde 4 ve enflasyon farkı maaş zammı olarak verilecek. Ayrıca koronavirüs sürecinde bütçeleri oldukça sarsılan emekli vatandaşlara yüzde 2 oranında da ek zam yapılacak.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA