En Güncel Haberler

Elektrik faturaları cep yakıyor! Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar için dev yardım

Elektrik faturaları cep yakıyor! Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar için dev yardım
Bu haber 28 Ocak 2022 - 21:28 'de eklendi ve 296 views kez görüntülendi.

Elektrik faturalarına yeni yılın ilk gününde getirilen zamlar ve gelen ilk faturalar sosyal medya üzerinden büyük tepki gördü. Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar kademeli faturalandırma sistemi ve getirilen zamlar sebebiyle faturaların önceki faturaya kıyasla 2 ile 3 katı kadar fazla geldiğini belirtti.

Kimlere Ödenir? Elektrik yardımı ödeneği 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere ödenir.

Faturasını ödemekte zorlananlar ise fatura desteği ile ilgili detaylı bilgi alabilmek için araştırmalara başladı. Sosyal devlet anlayışıyla vatandaşların tüm ihtiyaçları doğrultusunda destek paketleri oluşturan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faturalarını ödemekte zorlananlar için elektrik desteği de sağlıyor.

Elektrik Tüketim Desteği

Oluşturulan onlarca sosyal yardım programlarından biri olan Elektrik Tüketim Desteği, faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için oluşturulmuştur. Elektrik Tüketim Desteği kapsamında ödenen yardım tutarları PTT’den alınabilir.

2022 yılında devlet tarafından ödenecek olan bazı desteklerin yeni zamlı ödeme tutarları açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ilan edilen rakamlar, geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek banttan açıklandı. Devletten destek alan aileleri rahatlatan yeni zamlı ödeme tutarlarından birisi de elektrik yardımı alan veya 2022'de alacak olan aileler için oldu.

2022 yılında devlet tarafından ödenecek olan bazı desteklerin yeni zamlı ödeme tutarları açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ilan edilen rakamlar, geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek banttan açıklandı. Devletten destek alan aileleri rahatlatan yeni zamlı ödeme tutarlarından birisi de elektrik yardımı alan veya 2022’de alacak olan aileler için oldu.

Geçmiş yıllarda aylık 137 TL’ye kadar ödenen Elektrik Tüketim Desteği 2022 yılında 206 TL’ye yükseltildi. Destek tutarı hane nüfusu az olan ailelere 101 TL olarak sağlanacak. İşte bakanlık elektrik yardımı detayları ve kimlerin nasıl destek alabileceğine ilişkin ayrıntıları.

Geçmiş yıllarda aylık 137 TL'ye kadar ödenen Elektrik Tüketim Desteği 2022 yılında 206 TL'ye yükseltildi. Destek tutarı hane nüfusu az olan ailelere 101 TL olarak sağlanacak. İşte bakanlık elektrik yardımı detayları ve kimlerin nasıl destek alabileceğine ilişkin ayrıntıları.

AİLE BAKANLIĞI ELEKTRİK YARDIMI 2022 BAŞVURULARI

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan elektrik yardımı zor durumda olan ailere PTT üzerinden sağlanır. Elektrik yardımı düzenli destek ödemelerinden olup her ay ailelere düzenli olarak tanımlanır.

Peki elektrik yardımı ödeneği kimlere verilir? Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü resmi sitesinden söz konusu destek için açıklamada bulundu.

Kimlere Ödenir?

Elektrik yardımı ödeneği 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere ödenir.

Kimlere Ödenir? Elektrik yardımı ödeneği 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere ödenir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA