En Güncel Haberler

Doğan Cüceloğlu’nun son paylaşımı ortaya çıktı

Doğan Cüceloğlu’nun son paylaşımı ortaya çıktı
Bu haber 16 Şubat 2021 - 20:41 'de eklendi ve 308 views kez görüntülendi.

83 yaşındaki tanınmış psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, evinde eşi tarafından ölü bulundu. Düşerek hayatını kaybettiği belirlenen yazarın evinde incelemeler devam ediyor.

83 yaşındaki tanınmış psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, evinde eşi tarafından ölü bulundu. Düşerek hayatını kaybettiği belirlenen yazarın evinde incelemeler devam ediyor.

Akşam yayına katılacaktı

Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan ünlü yazarın bugün Instagram hesabından yaptığı son paylaşımda akşam 21.00’da bir yayına katılmayı planladığı ortaya çıktı.

İşte ünlü yazarın son paylaşımı:

Akşam yayına katılacaktı Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan ünlü yazarın bugün Instagram hesabından yaptığı son paylaşımda akşam 21.00'da bir yayına katılmayı planladığı ortaya çıktı. İşte ünlü yazarın son paylaşımı:

Cansız bedenini eşi buldu

nlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu Beşiktaş Akatlar’daki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu’nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu. İlk incelemelere göre Cüceloğlu’nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

Doğan Cüceloğlu kimdir?

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor. Mersin’in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi ve ortaokulu orada bitirdi. Ankara ve Kırklareli’de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun Cüceloğlu, ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yaptı.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde çalıştı, Fulbright bursu ile Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev aldı. 1980-1996 yılları arasında ABD’deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi’nde görev yaptı. 1996’dan bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi.

Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde çalıştı, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev aldı. 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev yaptı. 1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi.

11 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olarak Silifke’de dünyaya gelen, ilkokulda sarhoş bir iğnecinin topal bırakması ile bir yıl boyunca yürüme zorluğu çeken Doğan Cüceloğlu; çocuk yaşta annesini kaybetmenin etkisini, babası imam olmasını isterken okumak için Ankara’ya kaçtığı günleri, İstanbul Üniversitesinde psikoloji eğitimi alırken ‘taşralı’ genç olarak yaşadıklarını ve toplamda 25 yıl kalıp akademik kariyer yaptığı Amerika günlerini ‘Doğduğum Ev’ için anlatmıştı.

Doğan Cüceloğlu küçüklüğünden beri naif bir ruhu olduğunu söylüyor.

10 yaşında anneniz vefat ediyor. Küçük Doğan’ın dünyasında nasıl bir etkisi oldu bu vefatın?

Annem benim yaşamda öz güvenimin temel kaynağı, köklerini teşkil ediyor. ‘Annem hastalandı ve öldü’ diyorlar ama bir şeyler oldu. Ben kelime olarak biliyorum, öldü, yok. Ama hep içimde ‘misafirliğe gitti, 1 gün sonra gelecek, 2 gün sonra gelecek’ diye bakıyorum. 3 gün geçti gelmedi, 4 gün geçti gelmedi, 5 gün geçti gelmedi… Ve bir gün dedim ki, ‘Ben annemi bir daha göremeyeceğim, annemi bir daha göremeyeceğim.’ O zaman ölüm, o zaman farkına vardım. ‘Bir daha göremeyeceğim.’

Ve kaçtım mezarının başına gittim. Orada toprağın altında annem. Ve böyle kalakaldım. ‘Annemi bir daha göremeyeceğim, annem öldü.’ Eve geldim babama bakıyorum. Diyorum, ‘Allah’ım inşallah babam ölmez.’ Öğrendim artık, demek ki ölünebiliyor.

o zaman farkına vardım. 'Bir daha göremeyeceğim.' Ve kaçtım mezarının başına gittim. Orada toprağın altında annem. Ve böyle kalakaldım. 'Annemi bir daha göremeyeceğim, annem öldü.' Eve geldim babama bakıyorum. Diyorum, 'Allah’ım inşallah babam ölmez.' Öğrendim artık, demek ki ölünebiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA