En Güncel Haberler

Bakan Fahrettin Koca’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması!

Bakan Fahrettin Koca’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması!
Bu haber 23 Mayıs 2022 - 19:33 'de eklendi ve 231 views kez görüntülendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsü ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, birçok ülkede görülen virüsle ilgili şu ifadeleri kullandı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsü ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, birçok ülkede görülen virüsle ilgili şu ifadeleri kullandı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada şu ifadelere yer verdi: Maymun Çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı. Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2, 3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada şu ifadelere yer verdi: Maymun Çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı. Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2, 3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.

Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.

Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.

KORKUNÇ! Maymun Çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox –

Maymun Çiçeği virüsü alarmı tüm dünyayı sarstı. Virüsün neden olduğu görüntüler korku ve paniği bir kat daha artırdı. Virüsle ilgili kamuoyunda en çok merak edilip araştırılanlar arasında”Maymun Çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir?” ve ” Maymun Çiçeği Türkiye’de var mı?” sorularının cevabı merak edilyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dünyayı alarma geçiren virüsle ilgili son dakika açıklama geldi. İşte Maymun Çiçeği virüsüle ilgli merak edilen detaylar….

Maymun Çiçeği virüsü alarmı tüm dünyayı sarstı. Virüsün neden olduğu görüntüler korku ve paniği bir kat daha artırdı. Virüsle ilgili kamuoyunda en çok merak edilip araştırılanlar arasında"Maymun Çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir?" ve " Maymun Çiçeği Türkiye'de var mı?" sorularının cevabı merak edilyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan dünyayı alarma geçiren virüsle ilgili son dakika açıklama geldi. İşte Maymun Çiçeği virüsüle ilgli merak edilen detaylar....

12 ÜLKEYE YAYILDI, 80 KİŞİDE GÖRÜLDÜ!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk olarak İngiltere’de gözlemlenen sonrasında birçok Avrupa ülkesine yayılan maymun çiçeği virüsünün 80 kişide görüldüğünü doğruladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada virüsün takibi genişledikçe vakaların da artacağı vurgulandı.

İlk olarak 7 Mayıs günü İngiltere’de ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, son 2 haftada toplamda 12 ülkeye yayıldı.

12 ÜLKEYE YAYILDI, 80 KİŞİDE GÖRÜLDÜ!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk olarak İngiltere’de gözlemlenen sonrasında birçok Avrupa ülkesine yayılan maymun çiçeği virüsünün 80 kişide görüldüğünü doğruladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada virüsün takibi genişledikçe vakaların da artacağı vurgulandı.

İlk olarak 7 Mayıs günü İngiltere’de ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, son 2 haftada toplamda 12 ülkeye yayıldı.

12 ÜLKEYE YAYILDI, 80 KİŞİDE GÖRÜLDÜ! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk olarak İngiltere’de gözlemlenen sonrasında birçok Avrupa ülkesine yayılan maymun çiçeği virüsünün 80 kişide görüldüğünü doğruladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada virüsün takibi genişledikçe vakaların da artacağı vurgulandı. İlk olarak 7 Mayıs günü İngiltere’de ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, son 2 haftada toplamda 12 ülkeye yayıldı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI NEDİR?

Hastalığa, Poxviridae ailesindeki Orthopoxvirus cinsinin bir üyesi olan maymun çiçeği virüsü Monkeypox hastalığına neden olur.

Monkeypox, öncelikle Orta ve Batı Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkan ve zaman zaman diğer bölgelere ihraç edilen viral bir zoonotik hastalıktır.

Monkeypox ilk olarak 1958’de laboratuvar maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalık salgınının ortaya çıkmasıyla keşfedilmiştir, bu nedenle ‘maymun çiçeği’ adı verilmiştir. Maymun çiçeği virüsü vakası insanda ilk olarak 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülmüştür. Söz konusu tarihten itibaren diğer Orta ve Batı Afrika ülkelerindeki insanlarda maymun çiçeği virüsü vakası bildirilmiştir.

Maymun çiçeği virüsünün Orta Afrika ve Batı Afrika olmak üzere iki farklı genetik grubu vardır. İnsanlarda görülen Orta Afrika maymun çiçeği virüsü, Batı Afrika virüsüne göre daha şiddetlidir ve daha yüksek ölüm oranına sahiptir.

Monkeypox ilk olarak 1958'de laboratuvar maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalık salgınının ortaya çıkmasıyla keşfedilmiştir, bu nedenle 'maymun çiçeği' adı verilmiştir. Maymun çiçeği virüsü vakası insanda ilk olarak 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görülmüştür. Söz konusu tarihten itibaren diğer Orta ve Batı Afrika ülkelerindeki insanlarda maymun çiçeği virüsü vakası bildirilmiştir. Maymun çiçeği virüsünün Orta Afrika ve Batı Afrika olmak üzere iki farklı genetik grubu vardır. İnsanlarda görülen Orta Afrika maymun çiçeği virüsü, Batı Afrika virüsüne göre daha şiddetlidir ve daha yüksek ölüm oranına sahiptir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA