En Güncel Haberler

Aile Bakanlığı 715 TL ödeme yapıyor! 15 gün içinde şifreyle PTT’den alın!

Aile Bakanlığı 715 TL ödeme yapıyor! 15 gün içinde şifreyle PTT’den alın!
Bu haber 18 Kasım 2022 - 11:07 'de eklendi ve 321 views kez görüntülendi.

­Parasal olarak zor şartlarda yaşayan ailelere, kiralarının ödeyebilmeleri kastıyla çok rakamda müessese ve kuruluş tarafından kira desteği sağlanıyor. Kira desteği devlet sistemi üzerinden müracaat yapılarak alınabiliyor. Bakan Yanık açıklamalarında dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL’ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağını belirtti. Peki, kimler başvuru yapacak? İşte detaylar.

Aile Bakanlığı 715 TL ödeme yapıyor! 15 gün içinde şifreyle PTT'den alın! On iki ay boyunca yatacak! TC sonu 2,4,6,8 olanlar...

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından ödemeler sağlanmaya devam ediliyor. Devlet, doğalgaz yardımından gıda yardımına kadar her konuda vatandaşın imdadına yetişiyor. Bunlar arasında kira yardımı dikkat çekiyor. Dar gelirli ailelere 750 TL’den 1.150 TL’ye kadar kira yardımı yapılıyor. Peki, kira yardımından kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar haberimizde!

Bakanlıklar tarafından yapılan sosyal yardımlardan biri olan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kira yardımına ilişkin detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı.

Aile Bakanlığı 715 TL ödeme yapıyor! 15 gün içinde şifreyle PTT'den alın! On iki ay boyunca yatacak! TC sonu 2,4,6,8 olanlar...

Kira bedellerinin artış göstermesiyle birlikte ödeme güçlüğü çeken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği verileceği duyuruldu. Her ay düzenli olarak yapılacak ödemelere ilişkin detaylar da açıklandı.

Kira yardımına kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kira yardımına ilişki detayları açıkladı. Bakan Yanık açıklamalarında dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL’ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı desteğine sigortası olmayan, emekli, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir düzenli geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan, yapılacak gelir testi sonucu fakirlik sınırının altında bulunan herkesin başvuru yapabileceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan kira yardımı ödemeleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Şifreleri ile sisteme giriş yapan vatandaşlar “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasından istediği yardım başvurusunu yapabileceği de aktarıldı.

e-Devlet şifresi henüz olmayan vatandaşlar ise bulundukları ilçedeki en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilecek. Daha sonra verilen şifre ile sisteme girilecek ve sisteme girildikten sonra kendilerine ait özel bir şifre belirleyeceklerdir.

Kira yardımının illere göre ödeme tutarları

Kira yardımları illere göre değişiklik gösterebilir. İşte illere göre ödenecek tutarlar;

– İstanbul, İzmir, Ankara: 1.150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1. 085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş,

“Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” başlığına tıklayın

“Uygulamaya Git” kısmından işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aile Bakanlığı 715 TL ödeme yapıyor! 15 gün içinde şifreyle PTT'den alın! On iki ay boyunca yatacak! TC sonu 2,4,6,8 olanlar...

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA