En Güncel Haberler

Adalet Bakanlığı 12 Bin 823 Personel Alım Başvuruları Bugün Başladı

Adalet Bakanlığı 12 Bin 823 Personel Alım Başvuruları Bugün Başladı
Bu haber 03 Mart 2022 - 2:55 'de eklendi ve 276 views kez görüntülendi.

Adalet Bakanı Bekiz Bozdağ 12 bin 823 personelin alınacağını sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla duyurmuştu. Bütün branşlara ait başvurular bugün başladı.

Adalet Bakanlığı yaptığı duyuru ile farklı unvanlarda toplam 12 bin 823 kamu personeli alacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan kadrolara yerleştirme yapmak üzere, 500 kişi İcra Katibi, 5 bin 563 kişi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 6 bin 459 kişi Zabıt Katibi, Mübaşir ve Diğer Unvanlarda ile 301 kişi Merkez ve Taşra teşkilatı olmak üzere toplam 12 bin 823 Sözleşmeli Personel alımı yapıyor.

Adalet Bakanlığı yaptığı duyuru ile farklı unvanlarda toplam 12 bin 823 kamu personeli alacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan kadrolara yerleştirme yapmak üzere, 500 kişi İcra Katibi, 5 bin 563 kişi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 6 bin 459 kişi Zabıt Katibi, Mübaşir ve Diğer Unvanlarda ile 301 kişi Merkez ve Taşra teşkilatı olmak üzere toplam 12 bin 823 Sözleşmeli Personel alımı yapıyor.

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Alınacak Personelin Unvan Dağılımı

Ceza infaz kurumları için sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere 5.016 infaz ve koruma memuru, 141 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 66 hemşire, 113 teknisyen, 90 destek personeli (şoför), 27 destek personeli (aşçı), 2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 5.455 personel alımı yapılacaktır.

Ayrıca, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda sözlü sınav ile 51 psikolog, 27 Öğretmen, 22 Sosyal Çalışmacı, 2 veteriner, 1 mühendis (inşaat), 1 mühendis (gıda) ve 4 fizyoterapist olmak üzere toplam 108 personel alımı yapılacaktır.

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Alımı Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar Başvurularını 01 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde Adalet Bakanlığı/İş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

Adaylar Başvurularını 01 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde Adalet Bakanlığı/İş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

Adalet Bakanlığı 500 İcra Katibi Alımı

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/veya sözlü sınava, lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP3, ön lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2020) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.

Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında, sınavı yapacak adalet komisyonu olarak belirlenen adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ve sözlü sınav sonucuna göre 500 sözleşmeli icra kâtibi alınacak.

500 İcra Katibi Başvuru Tarihi ve Adresi

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 01 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir.

Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, İşaret Dili Tercümanı, Şoför, Aşçı ve Hizmetli Personel İstihdamı

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 01 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, İşaret Dili Tercümanı, Şoför, Aşçı ve Hizmetli Personel İstihdamı

Genel Şartlar

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 17 Mart 2022 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
  • Merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla;
  • Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Zabıt Katibi, Mübaşir ve Diğer Unvanlar İçin Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 1 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr sitesi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Merkez ve Merkez Atamalı Taşra Teşkilatı 301 Personel Alımı

2020-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, her bir unvan ve mahal için ayrı ayrı boş bulunan pozisyonun 3 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre yapılacak yerleştirme ile 301 personel alımı yapılacaktır.

Alınacak Personel Unvanları

Alınacak Personel Unvanları

Destek Personeli (Aşçı), Destek Personeli (Kaloriferci), Destek Personeli (Hizmetli), Destek Personeli (Şoför), Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Tekniker, Mühendis, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 1 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapmaları gerekmekte.

Alınacak Personel Unvanları Destek Personeli (Aşçı), Destek Personeli (Kaloriferci), Destek Personeli (Hizmetli), Destek Personeli (Şoför), Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Tekniker, Mühendis, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı. Başvuru Tarihi ve Şekli Adaylar başvurularını 1 Mart 2022 – 17 Mart 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapmaları gerekmekte.

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA