En Güncel Haberler

8 yaşında yaşlılık nedeniyle öldü nedeni duyanların ağzını açık bıraktı

8 yaşında yaşlılık nedeniyle öldü nedeni duyanların ağzını açık bıraktı
Bu haber 16 Ekim 2022 - 13:56 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

UKRAYNA’DA bir kız çocuğu 8 yaşında ‘yaşlılık’ nedeniyle hayatını kaybetti. Nadir görülen hastalık duyanları oldukça şaşırttı.

Dünyada sadece 160 kişide görülen genetik bir bozukluğa sahip olan 8 yaşındaki Ukraynalı kız organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Dünyada sadece 160 kişide görülen genetik bir bozukluğa sahip olan 8 yaşındaki Ukraynalı kız organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

UKRAYNA‘da 8 yaşındaki Anna Sakidon ‘yaşlılık’ nedeniyle öldü. Dünyada sadece 160 kişide görülen genetik bir bozukluğa sahip kız çocuğu, 8 yaşında olmasına rağmen 80 yaşındaki bir insanın vücuduna sahipti.

UKRAYNA'da 8 yaşındaki Anna Sakidon 'yaşlılık' nedeniyle öldü. Dünyada sadece 160 kişide görülen genetik bir bozukluğa sahip kız çocuğu, 8 yaşında olmasına rağmen 80 yaşındaki bir insanın vücuduna sahipti.

Ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu açıklandı. Doktor Nadezhda Kataman, çocuğun ölmeden önce birkaç kez felç geçirdiğini açıkladı ve “Progeria tanısı konulan Anna’nın iç organları çok hızlı bir şekilde yaşlanırken, kemikleri çok yavaş bir şekilde gelişiyordu” dedi.

Ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu açıklandı. Doktor Nadezhda Kataman, çocuğun ölmeden önce birkaç kez felç geçirdiğini açıkladı ve "Progeria tanısı konulan Anna'nın iç organları çok hızlı bir şekilde yaşlanırken, kemikleri çok yavaş bir şekilde gelişiyordu" dedi.

Yaşlılık hastalığı nedir

Halk dilinde erken yaşlanma hastalığı olarak bilinen progeria genellikle çocuklarda görülüyor. Bir mutasyon sonucu oluşan hastalığın tedavisi henüz yok. Hastalığın seyrinde; saçlar dökülüyor, kafa derisinin üzerindeki damarlar görünmeye başlıyor, diş etleri zayıflıyor ve dişlerde çürük oluşuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA