En Güncel Haberler

Soğan suyunun hiç bilmediğiniz mucize gibi faydaları

Soğan suyunun hiç bilmediğiniz mucize gibi faydaları
Bu haber 29 Mart 2022 - 9:40 'de eklendi ve 761 views kez görüntülendi.

Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. – Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. – Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.

Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.

Koronavirüsü özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanları olumsuz etkiliyor. Uzmanlarda bu yüzden antibiyotik etkisi olan kuru soğan,sarımsak ve pırasa gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Vücuttaki tüm iltihaplı hücreleri atmaya yarayan soğan hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık.

Peki Kuru soğanın faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kuru soğan suyu içerseniz…

Zambakgiller ailesine ait acı bir tadı olan ve içeriğinde yüksek miktara asit bulunan soğan insan sağlığına inanılmaz faydalar sağlar. A, B6, B-Kompleks, C vitaminleri, demir, folik ve potasyum açısından zengin olan soğan birçok hastalığın semptomlarını önler. Uzmanlar düzenli tüketilen soğanın vücudumuzu zararlı bakterilere karşı koruduğu gibi vücudumuzda bulunan zararlı hücrelerin sayısın da azaltığını vurguluyor.

Zambakgiller ailesine ait acı bir tadı olan ve içeriğinde yüksek miktara asit bulunan soğan insan sağlığına inanılmaz faydalar sağlar. A, B6, B-Kompleks, C vitaminleri, demir, folik ve potasyum açısından zengin olan soğan birçok hastalığın semptomlarını önler. Uzmanlar düzenli tüketilen soğanın vücudumuzu zararlı bakterilere karşı koruduğu gibi vücudumuzda bulunan zararlı hücrelerin sayısın da azaltığını vurguluyor.

Soğan yetiştiriciliği Antik Mısır‘a kadar uzanıyor. Tıbbı tedavide alternatif olarak kullanılan soğan özellikle kaynatılıp suyu tüketilirmiş. Mide asidini dengeleyen, sindirimi kolaylaştıran ve idrar söktüren en etkili besindir.Çin ve Japonya ülkelerinde kuru soğan ilaç olarak görülür. Dünya genelinde ekilip tüketilir. Soğan da tıpkı pırasa ve sarımsak gibi güçlü bir antibiyotiktir.

Yüzyıllar boyunca alternatif tıpta kullanılmasının yanı sıra yemeklerinde vazgeçilmez besin kaynağı olan oldu. Ancak bazı uzmanlar aşırı tüketilmesinin sakıncalı olacağını vurguluyor. Bazı alternatif tıp uzmanları ise kuru soğanın özellikle kadınsalsal hastalıklara doğal ilaç olduğunu belirtiyor.

Yüzyıllar boyunca alternatif tıpta kullanılmasının yanı sıra yemeklerinde vazgeçilmez besin kaynağı olan oldu. Ancak bazı uzmanlar aşırı tüketilmesinin sakıncalı olacağını vurguluyor. Bazı alternatif tıp uzmanları ise kuru soğanın özellikle kadınsalsal hastalıklara doğal ilaç olduğunu belirtiyor. 

SOĞAN HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Prostatit hastalıkların yaşanmasının önüne geçer.

 Bağırsaklardaki hücrelerin işlevselliğini artırarak hazımsızlık kabızlığı engeller.

 Hücrelerin yapısını yeniler.

– Saç dökülmemesini sağlar. Saç köklerini güçlendirir.

Kalp ve damar hastalıklarını önler.

 Kan şekerini kontrol eder.

– Kemik ve kas yapısını güçlendirir.

– Kronik uykusuzluğu önler.

 Tiroid bezlerini düzenler. Hormonları dengeler.

Soğan suyu hazırlanışı

Sirkeli suda bekletilen soğan dört parçaya bölünür. Bir kabın içinde kaynatılan klorsuz suyun içerisine dörde bölünen soğan eklenir. Bu halde soğan yaklaşık beş dakika iyice kaynatılır. Hazırlanan bu soğan suyu sabah ve akşam boyu aç karnına içilir.

Sirkeli suda bekletilen soğan dört parçaya bölünür. Bir kabın içinde kaynatılan klorsuz suyun içerisine dörde bölünen soğan eklenir. Bu halde soğan yaklaşık beş dakika iyice kaynatılır. Hazırlanan bu soğan suyu sabah ve akşam boyu aç karnına içilir.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA